Rett til værs for Lyngbø

Dagfinn Lyngbø er Norges mest ettertraktede standup-artist. Etter kjempesuksessen i Oslo blir 27-åringen fraktet i helikopter mellom showstedene når han nå legger ut på en ny norgesturné.

Dagfinn Lyngbø sitter i egen lange person ved kafébordet. Han har ny dress, store sko, dyr mobil og skinnjakke. Smiler avmålt, spiser pent og svarer korrekt. En liten vits iblant. Han har gjort det skarpt, fått mer selvtillit. Og draget.

Og penger på kontoen: Han har tjent rundt én million kroner på fire måneder. På tide å roe ned?

- Jeg får ut aggresjonen ved å kjøre fort. Jeg har både lyst og midler til en fet sykkel. Sannsynligvis blir det Yamaha Vmax. Jeg kunne tenkt meg en Harley, men jeg har ikke tid til å mekke.

Turné

16000 mennesker har sett «Dagfinn Lyngbø Live» i Oslo og Bergen. Nå står resten av landet for tur.

- Etter siste «Dagfinn Lyngbø Live» i Oslo lørdag ettermiddag, drar jeg rett til Lillehammer for å opptre der på kvelden. Så tar jeg helikopter til Skien, hvor jeg skal på scenen ved midnatt, forteller Lyngbø.

For det er nå jobben begynner. Dagfinn skal på turné; arbeidsjernet som har turnert land og strand rundt i fire år og som var så lei av å være alene at han ville slutte i september. Isteden ble det kjempesuksess og fast lydmann på turneen.

- Jeg skriver på en bok. Når du reiser alene må du nødvendigvis ut og treffe folk. Så boka blir et slags skråblikk på Norge. Forleggeren min (Erling Kagge, red. anm.) sa det var for lite groupies i norske bøker. Jeg skal ikke være pysete.

Draget

For Lyngbø har veldig draget på fulle menn som vil fortelle vitser, og litt draget på fruktbare kvinner.

- Altså. I programmet til Anne Grosvold på søndag sa jeg jo at jeg hadde ønsket meg barn siden jeg var 20 år, men at jeg ikke hadde noen å få barn med. Og det er jo sant, jeg tror det må være befriende å ha et liv i tillegg til sitt eget.

Resultatet lot ikke vente på seg. Det kom mail, det kom brev og det kom tekstmeldinger.

Likevel, Dagfinn Lyngbø er fortsatt singel og åpen for tilbud.

GJØR SUKSESS: Dagfinn Lyngbø har solgt 16 000 billetter til sin forestilling «Dagfinn Lyngbø Live».