Retten: Nerdrum er dobbelt beskattet

Likevel tapte Nerdrum søksmålet mot Skatt øst.

TAPTE: Odd Nerdrum har tapt saken mot Skatt øst. Her i Oslo tingrett sammen med sin kone Turid Spildo som begge vitnet i saken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TAPTE: Odd Nerdrum har tapt saken mot Skatt øst. Her i Oslo tingrett sammen med sin kone Turid Spildo som begge vitnet i saken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Odd Nerdrum fikk ikke medhold i skattesaken han anla mot Skatt øst.

Nerdrum krevde at skatteklagenemndas skjønnsligning for inntektsårene 1998 — 2002 ble opphevet som ugyldig.

Retten gir likevel Nerdrum medhold i at han har skattet for mye. Men selv om retten konkluderer med at Nerdrum skattes to ganger for 700 000 dollar, blir ikke ligningen endret.

- Jeg er helt oppgitt. Retten opphever ikke ligningen selv om den aksepterer at Nerdrum har betalt skatt av inntekten flere ganger, sier Nerdrums advokat Pål Berg til Dagbladet.

- Tingrettsdommeren slakter i realiteten dommen i straffesaken, og er kritisk til ligningsnemdas avgjørelse, men så faller de ned på et formalistisk grunnlag og avviser saken med at det ikke er noe feil i skattemyndighetenes saksbehandling, sier Berg.

- Hva er Nerdrums reaksjon på dette?

- Han er oppgitt. Han føler seg ikke noe mindre forfulgt nå, når dommen bekrefter det han har sagt, nemlig at han har oppgitt all inntekt til beskatning, uten å oppheve vedtaket, sier advokaten.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med assisterende regjeringsadvokat Tolle Stabell, som førte saken for Skatt øst, men har ikke lyktes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer