- Rettes kanskje opp til høsten

NRKs nyhetsdirektør Tom Berntzen vil ikke ta selvkritikk etter at redaksjonsklubben har sendt ham et skarpt brev om mangelen på kvinner i korrespondentstillinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det blir nye sjanser til høsten, sier Berntzen.

Bråket begynte da TV2s Anders Magnus fikk Afrika-jobben framfor blant andre Sigrun Slapgard, og Lisbeth Skei ikke nådde opp med sin søknad om Brussel-jobb.

- Det forelå søknader til korrespondentjobbene fra flere kvalifiserte kvinner, sa Eva Stabell, nestleder i NRKs journalistlag, til Dagbladet for et par uker siden.

Redaksjonsklubben har nå sendt brev med tittelen «Kvinner oppfordres til å søke...» til Einar Førde og Tom Berntzen. - Vi beklager at vi ikke ansatte jenter denne gangen, men vi gjorde det med helt åpne øyne, sier Tom Berntzen.

- De mannlige søkerne var rett og slett bedre kvalifisert. Men vi får se etter hvert. Kanskje noe kan rettes opp til høsten da vi blant annet skal ha folk til Washington og MidtØsten.

- Du sier rette opp. Betyr det at du innrømmer feil?
- Nei. Som jeg sier, dette gjorde vi med helt åpne øyne. For meg er dette helt uproblematisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer