DEBATT

Stipender:

Rettferdig stipendpolitikk

Når vi krever tilbakebetaling av stipender, er det ikke på grunn av faglitterært skjønn, men nødvendig byråkratisk og juridisk skjønn.

RETNINGSLINJER: Alle må blant annet kunne dokumentere at utgivelsens kvalitet er ivaretatt før manuset ble publisert, både faglig og språklig, skriver artikkelforfatteren om NFFs oppfølging av dem som mottar stipend. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
RETNINGSLINJER: Alle må blant annet kunne dokumentere at utgivelsens kvalitet er ivaretatt før manuset ble publisert, både faglig og språklig, skriver artikkelforfatteren om NFFs oppfølging av dem som mottar stipend. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Tone Bergli Joner har i Dagbladet 18. januar nok et utfall mot Norsk faglitterær forfatterforening og Det faglitterære fond, vedrørende tilbakebetaling av stipend. La meg få klargjøre litt i forbindelse med dette:

De prosjektene som har mottatt stipender av Det faglitterære fond er vurdert som gode og støtteberettigete ut fra et faglitterært skjønn. Både faglig og språklig skal prosjektet det søkes om, holde mål.

Dette gjaldt også for Bergli Joners prosjekt, og hun har fått mange stipender av NFF og Det faglitterære fond. Hun har mottatt stipend i 1982, 1987, 1989, 1994, 1997 og 2017. Hun er med andre ord en etablert faglitterær forfatter, og en som ofte og gjerne har mottatt støtte fra oss.

Våre stipendkomiteer vurderer søknader, ikke ferdige utgivelser. Og når du får stipend hos oss, blir du fulgt opp etterpå: Den som mottar stipend fra Det faglitterære fond, må skrive under en avtale for å bekrefte at midlene brukes etter hensikten.

Punktene i avtalene som inngås følger av et sett med retningslinjer som administrasjonen i NFF og Det faglitterære fond benytter for å sikre kvalitet og gjennomføring av forfatteres planlagte utgivelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer