DEBATT

«Ways of seeing»

- Rettslig forfølgelse og politisk sensur

Vi forventer at Oslo-politiet trekker sin begjæring om å få ransake private hjem og at siktelsene frafalles.

«WAYS OF SEEING»: Kunstnerne bak forestillingen «Ways of seeing» og direktøren ved teateret som satte opp forestillingen, Black Box-teateret er siktet av Oslo-politiet for å ha krenket privatlivets fred. Foto: Leif Gabrielsen, Black Box Teater
«WAYS OF SEEING»: Kunstnerne bak forestillingen «Ways of seeing» og direktøren ved teateret som satte opp forestillingen, Black Box-teateret er siktet av Oslo-politiet for å ha krenket privatlivets fred. Foto: Leif Gabrielsen, Black Box Teater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Frafall siktelsen: Styret i Black Box Teater reagerer sterkt på at kunstnerne bak forestillingen «Ways of seeing» og teatersjef på Black Box Teater, Anne-Cécile Sibué er siktet av Oslo-politiet for å ha krenket privatlivets fred.

En slik siktelse hører hjemme i land vi ikke ønsker å sammenlikne oss med. Det er sjokkerende å oppleve at kunstnere og et teater i Norge blir utsatt for rettslig forfølgelse, politisk sensur og forslag om kutt av økonomisk støtte. Vi forventer at Oslo-politiet trekker sin begjæring om å få ransake private hjem og at siktelsene frafalles.

Styret i Black Box Teater mener at det i lang tid har vært et problematisk narrativ om hva som er det faktiske innholdet i «Ways of seeing». Teatersjefen har ved flere anledninger forsvart kunstnernes ytringsfrihet og har påpekt at forestillingen reiser en viktig debatt om overvåking og rasisme i det norske samfunnet. Men presentasjon av fakta og forsøk på å nyansere har til dels druknet i mediestøyen, og i populistiske og tendensiøse utspill som har gått hardt utover de involverte i forestillingen som har vært reelle offer for ekstreme trusler og trakassering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer