Rettsoppgjør etter Britney-rykter?

BBC vurderer rettslige skritt etter at en falsk BBC-nettside spredte falske dødsrykter om popstjernen Britney Spears og kjæresten Justin Timberlake.

Panikk etter dødsrykter om Britney

Det var tirsdag kveld at to platesnurrere på en lokal radiostasjon i Dallas sendte ut en falsk melding om at Britney og boyband-kjæresten Justin skulle ha omkommet i en bilulykke i Los Angeles. Dette skapte panikk blant Britney-fans over store deler av verden.

Spredt over Internett

Dødsryktene spredte seg raskt over Internett. Blant annet ble «nyheten» kringkastet på en nyopprettet nettside utformet som BBCs nyhetssider, skriver Ananova.com. Det skal ikke være hackere som har kommet seg inn på BBCs egne sider, men noen som kopierte layouten til den ekte siden.

Den falske BBC-siden spredte de falske ryktene, og spritet dem opp med mer eller mindre utrolige detaljer. Blant annet skal sjåføren som kjørte på popparets bil ifølge ryktene ha sagt «Oops, I did it again!» like etter ulykken.

BBC har klart å spore opp at den falske nettsiden ble opprettet i California, USA. En talsmann for BBC sier at selskapet i øyeblikket er i samtaler med sine advokater.

I LEVENDE LIVE: Britney Spears.