FERSKE BILDER: HBO viser de første bildene fra den åttende og siste sesongen av «Game of Thrones», som har premiere i 2019. Video: HBO Vis mer

«Game of Thrones»

Rettssak avslører nye «Game of Thrones»-detaljer

Skuespiller Nikolaj Coster-Waldau avslører informasjon om den åttende og siste sesongen i rettssak.

Skaperne av HBO-serien «Game of Thrones» er kjent for å holde kortene ekstremt tett til brystet.

Men nå kommer nye detaljer frem på grunn av en rettssak, skriver The Independent.

Den danske skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau (48), som spiller Jaime Lannister, kjemper i rettssalen mot sin tidligere manager Jill Littman.

Under saken ble skuespilleren bedt om å legge frem dokumenter som røper detaljer fra den åttende og siste sesongen, som kommer i 2019.

NB, spoilervarsel: Ikke les videre hvis du ikke ønsker å vite noe om sesong 8!

Coster-Waldau måtte vise papirer der det går fram hvor mye han ble betalt for å være med i sesongen.

Er med til slutten

Per episode tjente han 1 066 667 dollar, eller rundt 9,4 millioner kroner, ifølge Harpers Bazaar. Skuespilleren fikk også 1,5 millioner dollar som forskudd på seriens overskudd, pluss andre bonuser.

Men enda mer interessant for dem som følger serien: Det går frem at skuespilleren er med i alle de seks episodene av den siste sesongen.

Det betyr at Jaime Lannister trolig vil overleve helt til slutten av sesongen.

Coster-Waldau har sagt at han er svært fornøyd med slutten av serien.

- Overraskende

- Jeg skrev til mansuforfatterne da jeg hadde lest manuset, og sa bare at «Jeg synes ikke dere kunne gjort en bedre jobb med å avslutte historien», sa Coster-Waldau i et intervju med Huffington Post i slutten av august.

- For meg var slutten veldig tilfredsstillende, men også veldig overraskende, og alt det andre jeg håpet på. Den ga mening. Det var ikke som i noen serier der morderen plutselig blir avslørt, og du sier «Jeg ante ikke at det skulle skje». De har gjort en virkelig god jobb, sier Coster-Waldau.

Rettssaken han nå er involvert i, dreier seg om hvorvidt han skylder penger til sin tidligere manager etter at han avsluttet samarbeidet i september 2015, ifølge Hollywood Reporter.