Rettssak om Beatles-innspilling

LONDON (NTB-DPA): Den tidligere Beatles-gitaristen George Harrison forsøkte i dag å overtale en domstol til å stanse salget av en innspilling som ble gjort med gruppa for 36 år siden.

Harrison, Ringo Starr, Sir Paul McCartney og Yoko Ono (John Lennons enke) har bedt en britisk domstol om å stanse salget av en CD med låter som ble innspilt i The Star Club i Hamburg i 1962.

Harrison gikk i vitneboksen for å fortelle om gruppas tidlige år. Han forklarte at de «drakk seg fulle og spilte rock and roll».

- Det var slik det var. Det var helt vilt, sa Harrison.

De tidligere medlemmene av The Beatles og Yoko Ono forlanger at båndet blir ødelagt, eller bevis for at det er ødelagt.

Edward Taylor

Innspillingen ble foretatt av Edward Taylor som ledet 1960-tallsgruppa King Size Taylor and the Dominoes. Taylor delte scene med The Beatles og brukte lydbåndspilleren til å ta opp Beatles-konserten med.

Konserten ble tatt opp like før The Beatles fikk sitt gjennombrudd. De hadde nettopp undertegnet en avtale med plateselskapet EMI og spilt inn sin første single, «Love Me Do».

Advokat Mark Platts Mills, som representerer The Beatles, sier at de som står bak utgivelsen av CDen, Lingasong Music, har gjort flere forsøk på å utnytte innspillingen.

Lennon

Lingasong hevder at John Lennon, som ble skutt og drept i 1980, ga sitt muntlige tilsagn til å gi ut plata. Men de andre medlemmene av gruppe sier at de ikke var klar over at musikken de spilte ble tatt opp på bånd.

Platts Mills hevder at de eneste som kunne spille inn musikk med The Beatles var EMI.

The Beatles har også tidligere forsøkt å stanse utgivelsen. De forsøkte å gjøre det i 1977, men saken ble avvist av domstolen.

(NTB)