Sørbråten

Rettssak om minnestedet på Sørbråten til våren

Naboene på Utstranda trekker staten for retten 25. april for å få stanset planene om oppføring av 22. juli minnestedet «Memory Wound». 

OMSTRIDT: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Materiale skal graves ut fra Sørbråten ved Utvika og på den måten skape et arr i landskapet til minne om 22. juli. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i regjeringskvartalet i Oslo. FOTO: Jonas Dahlberg Studio/NTB scanpix
OMSTRIDT: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Materiale skal graves ut fra Sørbråten ved Utvika og på den måten skape et arr i landskapet til minne om 22. juli. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i regjeringskvartalet i Oslo. FOTO: Jonas Dahlberg Studio/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge NRK ble dette avklart under et planleggingsmøte i Ringerike tingrett i formiddag.

Naboene saksøker staten for å få stanset det omdiskuterte minnestedet «Memory Wound.»12. mai er den planlagte avslutningen av rettsaken.

Naboene har kjempet lenge for at det omstridte minnesmerket laget av svenske Jonas Dahlbergs ikke skal bli noe av.

- Respektløst

- Vi synes det er forferdelig trist for alle parter at det blir rettssak, men slik blir det når ingen av partene vil gi seg, sier talsperson for Utstranda Vel, Maria Holtane-Berge til Dagbladet.

- Det eneste vi har bedt om er å få bearbeide det vi opplevde 22. juli, uten å bo i et minnested. Nå ønsker ro og å få normalisert hverdagen.

- Men blir det ro når dere går til rettssak?

- Det har vært 5,5 enormt tøffe år, der vi ikke har fått lov til å bearbeide det vi har opplevd. Vi reagerer på at vi aldri har vært en del av en prosess. For vår del handler ikke dette om at vi ikke tar hensyn til andre, men at andre kan få øynene opp for hvordan det er å bo i et minnested når man har opplevd 22. juli slik vi har, sier hun og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer