«Retur»

Av Ingvild Marie Methi.

Juryen mener: Enkelte av juryens medlemmer er barnslig forelsket i «på jobben»-tegneserier, og her skårer «Retur» høyt. Flust av tegnegleder, proff figurdesign og en haug morsomme striper. Serien føles på mange måter ferdigutviklet - men aldri undervurder digital teksting!

- Hvem er du, og hva kan du fortelle om stripen din?

-Jeg heter Ingvild Marie Methi, er 20 og studerer for øyeblikket ved Einar Granum kunstfagskole i Oslo. Jeg kommer fra Grorud og har brukt mesteparten av livet til å klusse på ark, lerret og andre ting.Retur omhandler en rar gjeng som forsøker å drive en dagligvarebutikk. Jeg jobber selv i kassa så mesteparten av poengene kommer fra egne erfaringer. Etter noen måneder på jobb hadde jeg bare en tanke om at «Dang, dette kunne man laget tegneserie om!». Karakterene er basert på en miks av folk jeg har jobba med og artige kunder som kommer innom.

- Hvem eller hva lar du deg inspirere av?

- Jeg har blitt flasket opp på tegneserier. Da jeg var liten var favorittene «Tommy og Tigern», «Asterix» og Franquins «Viggo» og «Lille Sprint». Eventyrserier som «Valhalla» av Peter Madsen gjorde stort inntrykk og er en av de største inspirasjonskildene til den typen tegneserie jeg en gang har lyst til å skape. Har lest det meste av både «Pondus» og «Nemi» og elsker dem fortsatt like mye nå som da jeg var liten. Det er vel mest disse (og til en viss grad «Lunch») som «Retur»s stil og uttrykk er mest inspirert av.

«Retur»

- Hva er dine ambisjoner som serieskaper?

Det kuleste hadde vært å få fortsette å tegne «Retur», rett og slett fordi da jeg først begynte å utvikle ideen, skjønte jeg hvor mye det var å ta av, og hvor mye jeg kunne utvikle de karakterene jeg har skapt. Jeg har lyst til å fortsette å oppholde meg i serieskaperverdenen, både med humorstriper og lengre, mer historiedrevne serier. For tiden jobber jeg med et konsept til en tegneserie basert på norske eventyr og overtro. Etter kunststudiene i Oslo er målet å forsøke å komme inn på en linje for serieskapere ved The Animation Workshop i Danmark.