NY FILM: I den amerikanske filmatiseringen av «Menn som hater kvinner» spilte Rooney Mara rollen som Lisbeth Salander. Nå leter Sony Pictures etter en ny skuespiller til rollen. FOTO: Filmweb
NY FILM: I den amerikanske filmatiseringen av «Menn som hater kvinner» spilte Rooney Mara rollen som Lisbeth Salander. Nå leter Sony Pictures etter en ny skuespiller til rollen. FOTO: FilmwebVis mer

Returnerer ikke som Lisbeth Salander. Hollywood leter etter en ny 

Rooney Mara blir ikke å se i den nye «Millennium»-filmen. 

(Dagbladet): Det er snart seks år siden «The Girl With The Dragon Tatoo» rullet over kinolerretet, med Daniel Craig og Rooney Mara i hvedrollene. Nå går Sony Pictures i gang med en oppfølger til filmen, som var basert på Stieg Larssons bok «Menn som hater kvinner», om hackeren Lisbeth Salander og journalisten Mikael Blomkvist.

Publikum vil stifte bekjentskap med helt nye karakterer i den kommende filmen, og en annen skuespiller i rollen som Lisbeth Salander. Rooney Mara, som spilte Salander i den forrige filmen, ønsker ikke å spille rollen igjen, ifølge danske BT.

- Finne vår Lisbeth

- Jeg er veldig glad og takknemlig for denne muligheten, sier Fede Alvarez, som skal regissere filmen, i en pressemelding.

- Sony har blitt som en famlie for meg, og jeg kan ikke tenke meg et mer spennende prosjekt å feire dette forholdet med. Lisbeth Salander er den typen karakter alle regissører drømmer om å bringe til live. Vi har et fantastisk manus, og nå kommer den morsomste jobben. Å finne vår Lisbeth, sier han.

Dette blir en filmatisering av den fjerde boka i serien, «Det som ikke dreper oss», skriver Deadline. Denne boka er ikke er skrevet av Larsson selv, men av David Lagercrantz, som fikk i oppdrag å videreføre Stieg Larssons verk, av Larssons bror og far. Eva Gabrielsson, som var Larssons samboer, var svært kritisk til det hele.

Produksjonsselskapet hopper dermed bukk over bok nummer to og tre i serien, som foreløpig ikke er laget i en internasjonal versjon.

Ny bok på vei

De tre bøkene som er skrevet av Stieg Larsson, «Menn som hater kvinner», «Jenta som lekte med ilden» og «Luftslottet som sprengtes», er tidligere filmatisert i Sverige med Noomi Rapace som Salander, og Michael Nyqvist i rollen som Blomkvist.

I november bekreftet Gyldendal forlag at det kommer en femte bok i Millennium-serien. Denne boka er også skrevet av David Lagercrantz, og gis ut 7. september 2017, i blant annet USA, England, Frankrike og Tyskland.

– Jeg har akkurat lest førsteutkastet av den kommende boken. Det er fantastisk å få jobbe med David og en ny «Millennium»-story. Jeg er imponert over hvordan David lykkes med å ta opp uventede temaer og bygge overraskende intriger, sa forlagssjef Eva Gedin i Norstedts, den gang.

Ifølge forlaget er det forlag fra et tjuetalls land som allerede har sikret seg rettighetene til å gi ut boka.