«Børning»

Returnerer til «Børning 3»

Anders Baasmo Christiansen kommer tilbake til «Børning 3» som Roy Gundersen.

RETURNERER: Skuespiller Anders Baasmo Christiansen returnerer i rollen som Roy Gundersen i «Børning 3». Foto: NTB Scanpix
RETURNERER: Skuespiller Anders Baasmo Christiansen returnerer i rollen som Roy Gundersen i «Børning 3». Foto: NTB ScanpixVis mer

Skuespiller Anders Baasmo Christiansen trakk seg fra «Børning»-produksjonen i fjor høst. Det var en stund usikkert hvem som kom til å ta over rollen som Roy Gundersen i den kommende «Børning»-filmen.

Dagbladet vet nå at Christiansen likevel returnerer som Roy Gundersen i «Børning 3». Det bekrefter skuespilleren selv på Børning-filmens egen Facebook-side.

- Kjære alle Børning-fans! Dagens gladmelding er at Anders Baasmo Christiansen er tilbake i rollen som Roy Gundersen i «Børning 3», heter det i innlegget.

Anders Baasmo Christiansen har tidligere forklart at han trakk seg fra rollen fordi det krasjet med en lang utenlandsk filminnspilling, og med familiesituasjonen som småbarnsfar.

Nå sier han at han er utrolig glad for at det likevel har latt seg gjøre å fortsette i rollen.

- Jeg har alltid ønsket å gjøre denne filmen, men tidligere forpliktelser gjorde det etter hvert umulig å finne tid. Nå viser det seg at det likevel lar seg gjøre, så jeg gleder meg til å sette meg bak rattet til Lillegul igjen og ikke minst å få Ida Husøy i setet ved siden av hele veien til Tyskland.

Publikumssuksess

«Børning» og «Børning 2» er blant de aller største publikumssuksessene på kino de siste åra med over 800 000 solgte billetter.

Film nummer tre regisseres av Hallvard Bræin og produseres av John M. Jacobsen, Ellen Alveberg og Reza Bahar. Kjetil Indregard står for manus.

Tredje runde med actionkomedie, heftige biler og enda heftigere bilkjøring er på vei, og innspillingen starter på en av Norges mange naturlandemerker.

Den kommende spillefilmen «Børning 3 - Herfra til Nürburgring» har fått tillatelse av Statens vegvesen til å delvis stenge av en av landets mest besøkte turistperler, Trollstigen i Møre og Romsdal i opptil fem dager i slutten av mai.

Premieren på «Børning 3 - Herfra til Nürburgring» blir 12. august 2020.

GÅR UNNA: Biler med muskler og høy rånefaktor preger «Børning»-filmene. Vis mer

Ellevilt bilkappløp

«Børning»-profilene Otto Jespersen, Jenny Skavlan og Sven Nordin er fortsatt om bord. Det var fra før bekreftet at karakteren Roy Gundersen ikke skrives ut av filmen, men skulle erstattes av en annen skuespiller.

- Jeg kommer til å savne musklene i Mustangen. «Børning»-toget har vært morsomt, men det får gå videre uten meg. Alt til sin tid, sa Anders Baasmo Christiansen til Dagbladet da nyheten om at han trakk seg fra rollen ble kjent.

Nå er det imidlertid klart at han returnerer til sin gamle rolle og den kanarigule bilen. I «Børning 3» møter han på nye utfordringer når en tidligere tysk kjæreste av Sylvia (Jenny Skavlan) dukker opp i en svart Porsche.

Målet er å stoppe Sylvias bryllup, og kapre hjertet hennes på nytt. Beilerstriden ender så klart i et ellevilt bilkappløp som starter ved Trollstigen og fortsetter nedover mot kontinentet med blodtrimma superbiler.

Den tidligere politimannen Philip Mørk (Henrik Mestad) er suspendert fra politiet etter fadesen i Murmansk, og transporterer nå pensjonister nedover Europa på ferie som bussjåfør. Angivelig forbikjøres Mørk av en gul Mustang på Autobahn, noe som får eks-politimannen til å tenne på alle plugger.