Returnerer til tv-skjermen etter tolv års pause

Michael J. Fox (51) er tilbake etter Parkinsons-sykdommen.

TILBAKE: Skuespiller Michael J. Fox har hatt en tolv år lang pause fra de store tv- og filmrollene. Nå skal han imidlertid være klar for en ny hovedrolle, i en humorserie inspirert av hans eget liv. Foto: AP Photo / Matt Sayles / NTB scanpix
TILBAKE: Skuespiller Michael J. Fox har hatt en tolv år lang pause fra de store tv- og filmrollene. Nå skal han imidlertid være klar for en ny hovedrolle, i en humorserie inspirert av hans eget liv. Foto: AP Photo / Matt Sayles / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Over ti år er gått siden Michael J. Fox var å se i en større tv- eller filmrolle.

Nå er skuespilleren klar for å gjøre comeback på tv-skjermen, melder ABC News.

Det skal ifølge nettstedet skje i en humorserie som i disse dager utvikles av Sony Pictures Televisions.

Kjempet mot Parkinsons Fox er kanskje aller best kjent fra de tre «Tilbake til fremtiden»-filmene, 80-tallsserien «Fem i familien» og humorserien «Spin City».

I 1991 ble Fox imidlertid diagnostisert med Parkinsons sykdom.

Legene skal da ha gitt ham ti år før sykdommen ville ta overhånd. På det tidspunktet bestemte Fox seg for å arbeide så hardt han kunne, slik at han var økonomisk sikret når han ikke lenger var i stand til å jobbe.

Prioriterte sykdomsarbeid De suksessfulle filmrollene uteble, og de store summene kom ikke inn før den kanadiske skuespilleren i 1996 var å se i den populære tv-serien «Spin City».

I år 2000 sa han imidlertid adjø til rollen som viseborgermester Mike Flaherty i sistnevnte serie, da den nevrologiske sykdommen begynte å påvirke hans tale- og bevegelsesevner. Siden har han ikke hatt noen bærende roller, hverken på TV eller film.På samme tid opprettet skuespilleren en stiftelse i eget navn, og Fox ble også talsmann for stamcelleforskning på Parkinsons sykdom. Ble friskere Til tross for at han reduserte arbeidsmengden kraftig på begynnelsen av 2000-tallet, har han likevel hatt mindre rolle siden «Spin City».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer