«Downton Abbey»:

Returnerer

Snart kan «Downton Abbey»-fansen få et gjensyn med den rike familien og deres tjenere.

DOWNTON ABBEY: Historien om den rike familien, og deres tjenere, fortsetter i filmen «Downton Abbey: A New Era», som får premiere neste år. Video: Focus Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To år etter den første «Downton Abbey»-filmen hadde premiere, er det neste år duket for oppfølgeren «Downton Abbey: A New Era».

I den nye filmen kan seerne vente seg at Tom Branson skal gifte seg enda en gang, og Dowager Countess, spilt av Maggie Smith, tar familien med seg til Sør-Frankrike.

I den kommende filmen vil både de velkjente skuespillerne Michelle Dockery, Brendan Coyle, Joanne Froggatt, Maggie Smith og Hugh Bonneville er blant skuespillerne som vil returnere til denne filmen.

Hugh Dancy, Laura Haddock og Dominic West vil alle være nye tilskudd i filmen, som har premiere i mars neste år.

Hugh Bonneville delte i april i år et bilde på Twitter av at han gleder seg til igjen å ta fatt på rollen som patriarken Robert Crawley.

- Risiko

Elisabeth McGovern, som spiller Cora Crawley, fortalte til CBS at hun kjente på press mens innspillingen til den første filmen pågikk. Dette på grunn av forventningene serien hadde skapt for filmen.

- Jeg var veldig lettet for at jeg ikke måtte skrive det, fordi jeg kjente på et stort press. Jeg tenkte faktisk: er dette en god idé? Folk har så mye kjærlighet for disse karakterene og serien. Og det er en risiko, sa McGovern.

«DOWNTON ABBEY»: Klar for eleganse? Nå er nye bilder fra den kommende spillefilmen kommet. Vis mer

Suksess

Serien «Downton Abbey» gikk på TV fra 2010 til 2015 og fulgte den aristokratiske familien Crawleys og deres ansatte på landsbygda Downton Abbey, på begynnelsen av 1900-tallet. Mens den rike Crawley-familien holder til i de vakre salene i øvre del av herregården Downton Abbey, bor tjenerne i etasjen under.

Etter seriens slutt ble filmen «Downton Abbey» lansert i 2019. Filmen fulgte opp der serien sluttet. Da den kom var det tydelig at mange fortsatt ikke har fått nok av familien og deres tjenere. På verdensbasis tjente filmen inn nærmere 200 millioner dollar, ifølge Box Office Mojo.

Mens serien gikk ble den en stor suksess. Den vant totalt 58 priser, deriblant Emmy-statuetten. På filmdatabasen IMDb har serien 8,7 av 10 stjerner.

«Downton Abbey: A New Era» skulle i utgangspunktet ha premiere i desember i år, men blir altså utsatt til mars neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer