Reunion 50 år etter gjennombruddet

The Beach Boys skal surfrocke verden igjen.

DEN VONDE FORTIDEN ER GLEMT:  Kranglene, søksmålene, narkotikamisbruket og hetsen er glemt når The Beach Boys legger ut på 50-års turne neste år. Dette bildet ble tatt i 1979. Bak fra venstre er Brian Wilson, Al Jardine og avdøde Dennis Wilson. Foran på bildet er Mike Love og avdøde Carl Wilson. Foto: AP Photo / Scanpix
DEN VONDE FORTIDEN ER GLEMT: Kranglene, søksmålene, narkotikamisbruket og hetsen er glemt når The Beach Boys legger ut på 50-års turne neste år. Dette bildet ble tatt i 1979. Bak fra venstre er Brian Wilson, Al Jardine og avdøde Dennis Wilson. Foran på bildet er Mike Love og avdøde Carl Wilson. Foto: AP Photo / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Én av verdens mest legendariske band i moderne musikkhistorie, amerikanske The Beach Boys, skal lage nytt album og dra på verdensturne. 50 år etter at de fikk sitt nasjonale gjennombrudd med «Surfin` Safari» skal de igjen stå på samme scene.

Det skriver bandet i en pressemelding på sin nettside.

50 internasjonale konserter Ryktene har florert de siste månedene, og endelig har The Beach Boys bekreftet 50-års turneen, hvor 50 dager er satt av. Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston og David Marks vil alle delta på turneen, som vil starte i slutten av april under en Jazz-festival i New Orleans i USA.  

- Kommer det til å bli fantastisk? Absolutt, skriver Mike Love i pressemeldingen.

- Dette jubileet er viktig for meg fordi jeg savner guttene. Det blir spennende å lage en ny plate, og stå på scenen med dem igjen, skriver Brian Wilson videre.

Seinest i september avkreftet popgruppa ryktene om gjenforening.

Ikke bare slagere Det er uklart hvilke land popgruppa vil besøke, men Al Jardine har fortalt amerikanske Rolling Stone at de vil ha en sammensatt spilleliste.

- Vi har ikke spilt sammen på lenge. Fansen vil høre slagerne. Men det er låter som er mindre populære som er like viktige å synge.

Tidligere i år var mennene i studio og spilte inn 1968-klassikeren «Do It Again». Innspillingen er ment for det nye albumet.

- Det hørtes så bra ut at vi bestemte oss for å fortsette, sa han videre.

Det er usikkert hva albumet vil hete.

Ferdig med krangling The Beach Boys gikk hvert til sitt, og inn i en bitter strid etter at Carl Wilson døde i 1998. Advokater, søksmål og krangler har preget de gjenlevende medlemmene. Mange av medlemmene har også slitt med narkotika.

- De greiene der er for lengst glemt, sier Mike Love til Rolling Stone.

The Beach Boys

• Amerikansk popgruppe dannet av brødrene Brian (f. 1942), Dennis (1944—83) og Carl (1946—98) Wilson samt Mike Love (f. 1941) og Al Jardine (f. 1942) i Hawthorne, en forstad til Los Angeles, i California i 1961.

• Musikken var en hyllest til ungdomstiden med surfing, bilkjøring og sjekking.

• Det nasjonale gjennombruddet i 1962 med Surfin' Safari ble også gjennombruddet for en spesiell sjanger, surfrock.

• Hitene strømmet på i hjemlandet i 1963: Surfin' U.S.A., Surfer Girl, Little Deuce Coupe, Be True To Your School og den introspektive balladen In My Room.

• Gruppa slo gjennom i Europa 1964 med sine første USA-listetopper, I Get Around. Andre store hits det året var Fun, Fun, Fun, When I Grow Up (To Be A Man) og Dance, Dance, Dance.

• The Beach Boys ga ut ni album de tre første årene.

Kilde: snl.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer