Rev av Hitlers hode

Den nye voksfiguren fikk ikke stå lenge i fred.

(Dagbladet.no): Straks etter at det nye Madame Tussauds vokskabinett åpnet i Berlin lørdag, ble dukken som forestiller Adolf Hitler utsatt for skade.

Voksfiguren fikk rett og slett hodet revet av, skriver nyhetsbyrået AFP.

En 41 år gammel mann fra Berlin er arrestert og siktet for materielle ødeleggelser. I tillegg er han siktet for å ha skadet et annet menneske, da han slo en besøkende som prøvde å stoppe ham.

- Han ville protestere mot at voksdukken av Hitler ble vist på museet, sier talsmann Uwe Kozelnik.

Omstridt figur

Avgjørelsen om å inkludere en voksdukke av den forhatte nazi-lederen på museet, har skapt diskusjoner i hele Tyskland.

Museet ønsket imidlertid å vise historiens realitet, og valgte å ta med Hitler blant de 70 voksdukkene av berømte, tyske personligheter.

For å unngå å gi inntrykk av at var en figur som burde hylles, fremstår Hitler fremstår som en tapende mann i bunkeren like før slutten av andre verdenskrig.

Bak et bord

OMSTRIDT: Museet ønsket å ha med en voksdukke av Hitler i samlingen, noe som har vært omstridt i hele Tyskland. Foto: CLEMENS BILAN / AFP / SCANPIX
OMSTRIDT: Museet ønsket å ha med en voksdukke av Hitler i samlingen, noe som har vært omstridt i hele Tyskland. Foto: CLEMENS BILAN / AFP / SCANPIX Vis mer

Voksdukken av Hitler var ironisk nok plassert bak et massivt bord, for å hindre at besøkende skulle ødelegge den eller ta bilder sammen med den.

Museet i Berlin er det åttende vokskabinettet med tilknytning til Madame Tussauds i London.

 
I Berlin kan du se figurer av kjente personligheter som Angela Merkel, Albert Einstein, Johann Sebastian Bach og Boris Becker.

Rev av Hitlers hode