Reve trekker seg

Torger Reve trekker seg med øyeblikkelig virkning fra jobben som styreleder i NRK. Reve begrunner sin beslutning med lekkasjene som har vært i forbindelse med sjefsjakten i NRK.

Han sier at lekkasjene i pressen har vært tatt opp flere ganger i styret, og at de har vurdert politianmeldelse av dokumentene som har vært på avveie.

- Jeg kunne bare bla opp i Dagbladet og lese om alle sakene som hadde vært tatt opp i styret, i riktig rekkefølge. Alle tall var riktige, sa Reve på pressekonferansen i formiddag.

Han ville likevel ikke sette i gang noen etterforskning for å finne muldvarpen i NRK-systemet. I stedet gjennomførte han endringer, slik at antall personer som hadde tilgang til styredokumentene ble svært begrenset på Marienlyst i Oslo.

- Skuffet på NRKs vegne

- Jeg er skuffet på NRKs vegne over at dette ikke gikk som planlagt, sa Torger Reve på pressekonferansen han holdt sammen med kulturminister Ellen Horn i Kulturdepartementet i formiddag.

- Dette er ikke et personlig nederlag. Jeg har lært mye i høst, sier Reve, som selv er lærebokforfatter i styrearbeid.

Mange kritikere til den nå avgåtte NRK-lederen har ment at Reve har vært litt for mye teoretiker, og ikke så god i praksis som styreleder.

Reve sier han ikke har mistet lysten på en ny styrejobb i framtiden, men han vil nok kvie seg for å påta seg et verv i offentligheten, og spesielt i en statsbedrift.

Alle sitt ansvar

Kulturminister Ellen Horn tar Reves beslutning til etterretning, og at hun vil som eier av NRK raskest mulig innkalle til ekstraordinær generalforsamling for å oppnevne nytt styre. I mellomtiden vil nestleder Anne-Carine Tanum lede styrets arbeid. Generalforsamlingen vil trolig finne sted inntil en uke.

- Jeg vil understreke at når en ny kringkastingssjef ennå ikke er ansatt, er det det samlede styrets ansvar. Det nye styret overtar ansvaret for å finne en ny sjef, sier Ellen Horn.

Hun ønsker også å berømme styret som Reve ledet for godt gjennomført arbeid i forbindelse med budsjettarbeidet for 2001.