Reveenka stjålet fra Filmmuseet

Vil etterlyse revens hode både nasjonalt og internasjonalt.

STJÅLET: Hodet til Ivo Caprino-figuren brukt i filmen «Reveenka» er stjålet fra Filmmuseet. Foto: Scanpix
STJÅLET: Hodet til Ivo Caprino-figuren brukt i filmen «Reveenka» er stjålet fra Filmmuseet. Foto: ScanpixVis mer

Innbruddet skjedde en gang mellom 18. og 19. september, og det eneste tyvene har tatt med seg er hodet til figuren som Ivo Caprino i sin tid brukte til sin animasjonsfilm «Reveenka».

Caprinos familie og ansatte ved Norsk filminstitutt ser svært alvorlig på hendelsen, og vil gjerne etterlyse hodet både nasjonalt og internasjonalt.

- Vi har anmeldt saken til politiet, men vi står så langt uten spor, opplyser avdelingsdirektør for publikumsavdelingen, Julie Ova.

Det mystiske ved tyveriet, er at kun revehodet til Reveenka mangler fra museets rikholdige samling.

- Noen har brukt skrutrekker og brutt opp glassmonteren og tatt det ene hodet. Vi stiller oss svært undrende til dette, sier Ova videre til NTB.

Det er kanskje lett å tenke seg at dette er ungdommer som er inspirert av sangen «The Fox», men Ova understreker at dette er mer enn revestreker. Revehodet er å regne som en nasjonalskatt.

- Det er en filmskatt som er stjålet fra oss. Man kan lett tenke at dette er en morsomhet, men å bryte seg inn - for deretter å brekke opp et glassmonter og stikke av med en gjenstand av en slik verdi; da bør man forstå at man har gjort noe kriminelt, sier Ova.

(NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 535701551


Varnish cache server