Reven sier: hold ord!

Den nærmeste måneden skal revens skjebne klores ut av Ernas poter, i samråd med Trine, Siv og Knut Arild. Da er det maktpåliggende for reven at dens innerste og egentlige budskap faktisk kommer fram.

LOVSTRIDIG: «Selv Frp var med da et samlet storting for tre år siden vedtok ny dyrevelferdslov som ga individene egenverdi samt rett til et naturlig liv uten nevroser, smerter og stereotypi. Derfor sier reven dette: «Følg loven!»», skriver kronikkforfatteren. Foto: Heiko Junge
LOVSTRIDIG: «Selv Frp var med da et samlet storting for tre år siden vedtok ny dyrevelferdslov som ga individene egenverdi samt rett til et naturlig liv uten nevroser, smerter og stereotypi. Derfor sier reven dette: «Følg loven!»», skriver kronikkforfatteren. Foto: Heiko JungeVis mer
Debattinnlegg

Hva sier reven? Se, det er det få som vet. Verden over venter nå titalls millioner av nysgjerrige youtube-tittere på svar. Vi som har jobbet med rev en stund, og da spesielt de 200.000 som sitter som norske livstidsfanger i ørsmå nettingbur, vi har en viss kjennskap til hva reven hadde ønsket å si dersom ikke apatien eller stereotypien hadde tatt overhånd.

Den nærmeste måneden skal revens skjebne klores ut av Ernas poter, i samråd med Trine, Siv og Knut Arild. Da er det maktpåliggende for reven at dens innerste og egentlige budskap faktisk kommer fram. Erna, Trine og Knut Arild vet at 200.000 norske rev er frarøvet all verdighet der de sitter på livstid, bare for å ende som pyntegjenstand. De vet trolig også at dette er lovstridig. Ja, selv Frp var med da et samlet storting for tre år siden vedtok ny dyrevelferdslov som ga individene egenverdi samt rett til et naturlig liv uten nevroser, smerter og stereotypi. Derfor sier reven dette:

«Følg loven!»

Men de lure revene sier mer, for de har også lest partiprogrammene. Erna og Høyre lover at Norge skal være i fremste rekke på dyrevelferd. Trine og Venstre lover at pelsdyrfarmene skal legges ned. Siv og Frp lover at subsidiene gradvis skal opphøre. Knut Arild og KrF lover strengere krav til dyrevelferd. Derfor roper revene fra sine bur:

«Hold ord!»

Revenes øverste ledere i Danmark og Sverige har gitt dem rett til å løpe på bakken i innhegning med mulighet for å grave. For disse landene har også tatt mål av seg til å være i fremste rekke på dyrevelferd. Og minimumsgrensene går faktisk her, ifølge uavhengige faglige konklusjoner. Merk deg Erna, at også Høyre nå skal være i fremste rekke - og at det er denne standarden som gjelder når Høyre skal holde ord. Knut Arild, det gjelder deg også. Trine, din stemme er klar og tydelig. Sammen vil dere gjennom å holde ord borge for revens lise, en gjenvunnet verdighet og frihet fra smerte. Hva sier reven da?

«Nå er det min brors tur, minken!»

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.