Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Reverence

Vakkert, hipt som inn i helvete, følsomt, sløyt, tøft, dystert, kommersielt, ja alt du kan komme på i farten, vi snakker om en debut av dimensjoner fra De Fordømte Britiske Øyer (DFBØ), signert Faithless. Grenseløst bra!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

La deg ikke provosere av lettkledde houserytmer smidd sammen med sober soul, nei, forresten, glem båsene og hip og hop, Faithless er populærsamtidsmusikk som vil leve lenge i landet. Nærmest irriterende vellykket.

To av aktørene, Sister Bliss og Rollo, er DJ-er/artister som har operert innenfor den engelske klubbscenen. Dette er da også et godt grunnfundament i musikken, men ikke påtrengende.

For de to har funnet ut at tida er moden og moderne nok til å trekke veksler på alt fra klassisk musikk til Tom Waits og av alle ting Enya. Sammen med Jamie Catto og Maxi Jazz & gjestegitarister er Faithless min kirke framover.

Konseptmusikk med rytmiske lydskisser og sløy ræpp kombinert med utrolige stemninger, tradisjonelle gitarer og orgel, og vi har ikke mer å si.

Ta deg tid, glem fordommene og bli kompis med «Don't Leave», «If Lovin' You is Wrong», «Angelina» «Flowerstand Man», «Dirty Ol' Man», «Salva Mea», «Baseball Cap» og «Insomnia». Mye vil ha mer og vi venter fortsatt på Portishead, troløse som vi er.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!