Anmeldelse «Den store stygge reven»

Revestreker med glimt i øyet

Tegnefilm for barn i alle aldre.

REVESTREKER: Ikke alle tegneserie-rever klarer å leve opp til forventningene om å være store og stygge. Video: Storytelling Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Rever er som kjent snillere enn ulver, de er mindre også, men slike fakta passer ikke alltid med revens selvbilde. Tittelen på den franske tegnefilmen «Den store stygge reven» sier alt den aktuelle revens ambisjoner. Det er et slit å prøve å leve opp til slikt, og i Benjamin Renner og Patrick Imberts 2D-animasjon - her med norske stemmer - opplever reven det forsmedelige at tre små kyllinger kaller ham for mamma og koser med halen hans.

Renner og Imbert samarbeidet også om den Oscar-nominerte tegnefilmen «Ernest og Celestine». Denne gangen er det andre dyr enn mus og bjørner i strekene. «Den store stygge reven» presenteres som en teaterforestilling i tre akter.

Babykrøll

Første del, «En baby til levering», er historien om den late storken som lurer en gris, en kanin og ei and til å levere en baby som er ventet av et par i Avignon. Forvekslinger gjør at babyen bare så vidt unnslipper å bli sendt til Kina. Her er «voldsomme» flyscener og ville bilturer, alt mens babyen hikster av latter. Det kommer garantert filmens målgruppe også til å gjøre.

Kyllinger

Andre del, om den identitetsforvirrede reven, er den beste, og besitter en type humor som er så basal at den kan appellere til alle aldersgrupper. Reven, som vil være like farlig som ulven, men som bare møter gjesp når han tøffer seg, blir lurt av ulven til å stjele eggene fra høna. Han er jo altfor redd for å gå løs på høna selv. Altså skal han ruge dem, klekke dem, oppdra dem – og spise dem. Slik går det nok ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer