Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse «Den store stygge reven»

Revestreker med glimt i øyet

Tegnefilm for barn i alle aldre.

REVESTREKER: Ikke alle tegneserie-rever klarer å leve opp til forventningene om å være store og stygge. Video: Storytelling Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Rever er som kjent snillere enn ulver, de er mindre også, men slike fakta passer ikke alltid med revens selvbilde. Tittelen på den franske tegnefilmen «Den store stygge reven» sier alt den aktuelle revens ambisjoner. Det er et slit å prøve å leve opp til slikt, og i Benjamin Renner og Patrick Imberts 2D-animasjon - her med norske stemmer - opplever reven det forsmedelige at tre små kyllinger kaller ham for mamma og koser med halen hans.

Renner og Imbert samarbeidet også om den Oscar-nominerte tegnefilmen «Ernest og Celestine». Denne gangen er det andre dyr enn mus og bjørner i strekene. «Den store stygge reven» presenteres som en teaterforestilling i tre akter.

Babykrøll

Første del, «En baby til levering», er historien om den late storken som lurer en gris, en kanin og ei and til å levere en baby som er ventet av et par i Avignon. Forvekslinger gjør at babyen bare så vidt unnslipper å bli sendt til Kina. Her er «voldsomme» flyscener og ville bilturer, alt mens babyen hikster av latter. Det kommer garantert filmens målgruppe også til å gjøre.

Kyllinger

Andre del, om den identitetsforvirrede reven, er den beste, og besitter en type humor som er så basal at den kan appellere til alle aldersgrupper. Reven, som vil være like farlig som ulven, men som bare møter gjesp når han tøffer seg, blir lurt av ulven til å stjele eggene fra høna. Han er jo altfor redd for å gå løs på høna selv. Altså skal han ruge dem, klekke dem, oppdra dem – og spise dem. Slik går det nok ikke.

Roller

Det går noe bedre når grisen, kaninen og anda skal redde jula i siste del. De tror de har drept julenissen og setter seg fore å gjøre jobben hans. Både gressklippere og handlevogner må erstatte reinsdyr og slede. Dyra er oppfinnsomme, de har personlighet – og personlighetsforstyrrelser. Moralen er at ingen skal tvinges inn i roller mot sin vilje.

Den enkle, karikerte streken minner av og til om gamle Snurre Sprett-tegninger, men i Benjamin Renners univers er gags’ene snillere og humoren varmere.

«Den store stygge reven»

4 1 6

Animasjon/barnefilm

Regi:

Benjamin Renner, Patrick Imbert

Skuespillere:

Div. norske stemmer

Premieredato:

3. august 2018

Aldersgrense:

Alle

Orginaltittel:

The Big Bad Fox And Other Stories

«Snille gags og varm humor.»
Se alle anmeldelser

.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!