Revisoren har talt

Det nye i kritikken er at det er Riksrevisjonen som kommer med den, skriver Stein Aabø.

PISKER STATSRÅDENE: Riksrevisor Jørgen Kosmo har lagt fram en "knusende" kritikk av sammenslåingen av Oslo-sykehusene. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
PISKER STATSRÅDENE: Riksrevisor Jørgen Kosmo har lagt fram en "knusende" kritikk av sammenslåingen av Oslo-sykehusene. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så har sammenslåingen av Oslo-sykehusene vært gjenstand Riksrevisjonens nådeløse blikk. Jørgen Kosmos mannskap har utført et stykke undersøkende journalistikk.

Alle aktuelle dokumenter er lest og de mest sentrale personer i prosessen er intervjuet. Riksrevisjonen har presentert sine funn for departementet, fått synspunkter og korrigeringer derfra, og så offentliggjort rapporten.

Konklusjonen er at sammenslåingen av de fire sykehusene var for dårlig planlagt og utredet. Verken Helse Sør-Øst eller Helsedepartementet har vist god nok eierstyring, ifølge Riksrevisjonen.

Dette er ikke nytt. Det har vært hevdet fra ansatterepresentanter ved de fire Oslo-sykehusene i flere år. Avisenes tekstdatabase inneholder hundrevis av utsagn om dette fra profilerte, fryktløse tillitsvalgte og professorer.

Avisene har vært fulle av kritikk av fusjonen. Feilbehandling ved ett sykehus, dødsfall ved et annet, alt har angivelig hatt sin rot i dårlig planlegging og gjennomføring av den såkalte Hovedstadsprosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer