SKANDALE: Det var skuespiller Faye Dunaway, sammen med Warren Beattie, som annonserte at «La La Land» hadde stukket av med prisen. Oscar-statuen skulle egentlig gått til «Moonlight». Video: CNN Vis mer

Drama på Oscar-utdelinga

Revisorfirma tar på seg skylda for Oscar-skandalen

Ropte opp feil vinner. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Revisjonsbyrået PWC tar på seg skylden for nattens Oscar-skandale, melder nyhetsbyrået AFP.

PWC har, ifølge deres egen hjemmeside, jobbet med Oscar-utdelinga i 83 år.

Telegraph skriver at det er revisjonsbyrået som har ansvaret for å håndtere konvoluttene som inneholder navnet på Oscar-vinnere, i tillegg til å overrekke konvoluttene til prisutdelerne før de går på scenen.

Legger seg flate

Da prisen for Beste film skulle deles ut i natt norsk tid, ropte prisutdelerne Faye Dunaway og Warren Beatty opp «La La Land».

På konvolutten han hadde i hånda sto det nemlig «Emma Stone, La La Land».

Det viste seg imidlertid at det var «Moonlight» som var riktig vinner, og at Beatty hadde fått feil konvolutt før han gikk på scenen.

PWC, også kjent som PricewaterhouseCoopers, har publisert en beklagelse på Twitter der de legger seg flate overfor «La La Land», «Moonlight», Warren Beatty, Faye Dunaway og Oscar-seerne, og beklager dypt for feilen som ble gjort under annonseringa av Beste film.

«Ved en feil hadde prisutdelerne fått konvolutten for feil kategori, og da dette ble oppdaget ble det umiddelbart rettet opp.» skriver revisjonsbyrået.

Videre understreker de at saken gås etter i sømmene, og at de jobber med å finne ut hvordan feilen kunne skje.

PWC legger til at de er takknemlige for måten de involverte håndterte situasjonen på.

Feil konvolutt

- Jeg åpnet konvolutten og der sto det «Emma Stone, La La Land», forklarte Beatty etter at tabben var et faktum.

- Jeg prøvde ikke å være morsom, la skuespillerlegenden til.

Etter utdelinga fortalte Emma Stone, som tidligere på kvelden hadde mottatt prisen for beste kvinnelige skuespiller, at hun hadde tviholdt på sin konvolutt hele tiden.

Kun to kjenner resultatet

Før prisvinnerne leses opp fra scenen er det bare to personer som vet hvem som kommer til å dra hjem fra utdelinga med en gullstatuett eller elleve: PWCs betrodde Oscar-medarbeidere Martha Ruiz og Brian Cullinan.

<strong>HADDE ANSVARET:</strong> PWCs Oscar-medarbeidere Martha Ruiz og Brian Cullinan på den røde løperen før prisutdelinga i natt norsk tid. Koffertene inneholder to sett med konvolutter der navnet på årets Oscar-vinnere står. Foto: Jordan Strauss / NTB Scanpix
HADDE ANSVARET: PWCs Oscar-medarbeidere Martha Ruiz og Brian Cullinan på den røde løperen før prisutdelinga i natt norsk tid. Koffertene inneholder to sett med konvolutter der navnet på årets Oscar-vinnere står. Foto: Jordan Strauss / NTB Scanpix Vis mer

De to lot seg intervjue av Financial Times i midten av februar, da Oscar-avstemminga fortsatt pågikk.

I intervjuet forklarer Ruiz og Cullinan at det er PWC og deres medarbeidere som håndterer stemmene som kommer inn i de forskjellige kategoriene, men at det til syvende og sist kun er de to som kjenner resultatet.

- Vi velger kortene til vinnerne, og legger dem i sine respektive konvolutter i løpet av fredag og lørdag, og tar med oss en koffert med disse konvoluttene til den røde løperen søndag, der vi begge står backstage, én av oss på hver side av scenen, og gir konvoluttene til prisutdelerne like før de går på, forklarte Cullinan overfor Financial Times.

I intervjuet kommer det også fram at det av sikkerhetshensyn produseres to konvolutter med navnet til hver prisvinner, som fraktes til Oscar-utdelinga i to identiske kofferter.

UNNSKYLD: Her ber en ydmyk og Warren Beatty om unnskyldning for den gigantiske tabben, da «La la land» ble utropt som vinner av prisen for årets beste film istedenfor «Moonlight». Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer