STERK ARTIST: Emel Mathlouthi fra Tunis ble kjent for å gi stemme til den arabiske våren da den løsnet i hjemlandet. Hun følger opp med en personlig og moderne vri på arabiske musikktradisjoner, fulle av sterke tekster og spenstige arrangementer.
STERK ARTIST: Emel Mathlouthi fra Tunis ble kjent for å gi stemme til den arabiske våren da den løsnet i hjemlandet. Hun følger opp med en personlig og moderne vri på arabiske musikktradisjoner, fulle av sterke tekster og spenstige arrangementer.Vis mer

Revolusjonens poetiske stemme tilbake I Norge for tredje gang

Wandrups utvalgte: Emel Mathlouthi til Cosmopolite med sitt nye, hypnotisk vakre album.

KONSERT/CD: Fra Tunis kommer Emel Mathlouthi, som forførte norske lyttere under Nobelpriskonserten i Oslo i 2015. I fjor fulgte hun opp som en hovedskikkelse på World Music Festival. I morgen er hun tilbake i Norge med konsert i CosmopoliteTorshov.

Emel Mathlouthis andre album, "Ensen".
Emel Mathlouthis andre album, "Ensen". Vis mer

Tidligere i år imponerte hun med sitt album nummer to, «Ensen». Under den arabiske våren ga hun stemme til revolusjonen. Men hun er mer opptatt av å bli anerkjent som sanger og låtskriver enn som politisk aktivist. «Ensen» er et album der arabiske musikktradisjoner og heftige rytmer mikses med et elektronisk, fyldig lydbilde, med Emel Mathlouthis suggererende røst i forgrunnen.

Flere av hennes sanger har vært forbudt på grunn av det symbolsk ladete imaget. Musikken hennes er på samme tid kraftfull og poetisk, den flyter som en flod, med uhyre raffinerte arrangementer og spenstig rytmikk. På scenen er hun et syn. Kjenn din besøkelsestid.