Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kevin Hart:

Revurderer Oscar-jobb etter Ellen-støtte

Komiker Kevin Hart trakk seg som Oscar-vert etter massiv kritikk. Nå oppfordrer tv-stjerna Ellen DeGeneres ham til å ta tilbake jobben.

HART: Komiker Kevin Hart trakk seg fra jobben som Oscar-vert i desember. FOTO: Jordan Strauss / AP
HART: Komiker Kevin Hart trakk seg fra jobben som Oscar-vert i desember. FOTO: Jordan Strauss / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I starten av desember kunngjorde den verdenskjente komikeren Kevin Hart at han trakk seg fra jobben som vert for Oscar-utdelingen som går av stabelen i februar.

Det skjedde etter massiv kritikk for homofobiske kommentarer fra fortida. Blant annet publiserte han en rekke Twitter-meldinger fra 2009 til 2011, som inneholdt nedsettende språk om homofile.

Også i vitser og intervjuer har Hart brukt homofobiske kommentarer som komedie. I en standup-spesial fra 2010 baserte han en lang vits på frykten for at hans tre år gamle sønn skulle bli homofil, skriver The Guardian.

- Jeg beklager dypt til LGBTQ-miljøet for mine ufølsomme ord fra fortida, skrev Hart på Twitter, og understreket at han ikke ønsker at feiringen av Hollywoods talenter skal havne i skyggen av debatten rundt ham.

Revurderer jobben

Nå - en knapp måned seinere - sier Kevin Hart at han vil revurdere avgjørelsen om å trekke seg fra jobben. Det skjer etter oppfordring fra tv-stjerna Ellen DeGeneres.

Oscar-arrangørene har ennå ikke kunngjort Harts etterfølger.

- Du har vokst, du har beklaget - du beklager igjen akkurat nå. Du har gjort det. Ikke la disse folkene vinne. Vær vert for Oscar-utdelingen, sier DeGeneres i en episode av tv-programmet som ble sendt på tv fredag.

Hart responderte med å si at DeGeneres har gitt ham mange tanker i hodet, og lovet at han ville tenke seg om etter samtalen deres.

- Et angrep

Videre avslørte DeGeneres at hun har ringt organisasjonen som arrangerer Oscar-utdelingen, Motion Picture Awards, og bedt dem om ta Hart tilbake, og skal ha blitt fortalt at de vil være overlykkelig om komikeren ombestemmer seg.

Organisasjonen var ikke tilgjengelig for kommentar, da nyhetsbyrået AP forsøkte å kontakte dem.

I intervjuet forteller Hart at det var vanskelig for ham å be om unnskyldning for de homofobiske kommentarene, fordi han oppfattet kritikken som et angrep.

- Dette er et angrep som er ment for å ende meg. Det er ikke bare et angrep på Oscar-utdelingen … Noen på ta til motmæle mot trollene, sier han.

FORSVARER KARAKTEREN SIN: Kritikere ettergår Kevin Spaceys 17 år gammel Oscar-tale. Skuespilleren vant pris for sin rolle i «American Beauty». Her spiller han Lester Burnham, en mann som har seksuelle fantasier om datterens unge venninne. Se talen her. Foto/video: Oscars / Reuters / Dreamworks / AFP Vis mer

Kritikk

DeGeneres har møtt noe motstand på Twitter etter intervjuet, hvor noen kritiserer Hart for å kalle kritikerne nettroll.

- Jeg tror på tilgivelse. Jeg tror på nye sjanser, svarer tv-stjerna.

Kronikør i amerikanske Variety, Caroline Framke, er heller ikke overbevist om at Kevin Hart virkelig er lei seg for sine gamle utspill.

«Dersom han får jobben tilbake, vil det ikke være fordi han har overbevist kritikerne om at han faktisk bryr seg om homofile. Det vil være fordi han har spunnet en historie om onde nettroll som går etter ham uten grunn. Det kan være en overbevisende fortelling for DeGeneres og hennes publikum, men selv om det er i stand til å forføre Motion Picture Academy, vil det fortsatt ikke være sant.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!