DEBATT

Debatt: Fordommer

Revy på Stovner er ingen spøk!

Vi anerkjenner den kritikk som har kommet, men den er ikke representativ for revyens innhold eller tematikk.

PREMEIEREJUBEL: Shabana Rehman (med blomster), leder av Født Fri, svarer på kritikken fra tre skoleelever etter at hun og Zahid Ali (i midten bak) var med på å blåse liv i Stovnerrevyen. Foto: Stovnerrevyen
PREMEIEREJUBEL: Shabana Rehman (med blomster), leder av Født Fri, svarer på kritikken fra tre skoleelever etter at hun og Zahid Ali (i midten bak) var med på å blåse liv i Stovnerrevyen. Foto: Stovnerrevyen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

For noen uker siden arrangerte Født Fri i samarbeid med Stovner videregående skole revyen «Stovnerske tilstander». Stovnerrevyen ble utviklet i samarbeid med elevene selv, og skulle speile de utfordringer de erfarer i egne liv og egen hverdag. Oppsetningen ble møtt med gode tilbakemeldinger og positive anmeldelser.

Tre skoleelever har derimot anonymt levert inn en kritikk til Dagbladet hvor det framkom at de leste en del kontekst inn i sekvenser som ble opplevd som kritikkverdige. Revyens ironisering med fordommer, slik elevene opplever det, ble tolket som en videreføring av nettopp disse fordommene.

Enhver har rett til å stille seg kritisk til, og ha sin egen oppfatning av en kunstnerisk produksjon. Vi kan derfor ikke si annet enn at vi anerkjenner den kritikk som har kommet, men den er ikke representativ for revyens innhold eller tematikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer