«Løgnasevangeliets» sketsj om «nazifrisør»:

Revy vil ikke fjerne ordet «nazifrisør» - Nå går Merete Hodne til rettslig skritt

Krever at revylaget slutter å bruke ordet inntil det kommer en rettsavgjørelse. 

GÅR MOT RETTSSAK: I lagmannsretten ble frisør Merete Hodne dømt til å betale 7.000 kroner i bot, etter å ha nektet en hijabkledd kvinne adgang til frisørsalongen sin. Nå sier advokaten hennes at det blir «rettslige steg» etter at revylaget «Løgnaslaget» omtaler henne som «nazifrisør». Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
GÅR MOT RETTSSAK: I lagmannsretten ble frisør Merete Hodne dømt til å betale 7.000 kroner i bot, etter å ha nektet en hijabkledd kvinne adgang til frisørsalongen sin. Nå sier advokaten hennes at det blir «rettslige steg» etter at revylaget «Løgnaslaget» omtaler henne som «nazifrisør». Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Merete Hodne, som tidligere i år ble dømt for å ha nektet en hijabkledd kvinne adgang til frisørsalongen sin, reagerer sterkt på å bli kalt «nazifrisør» i revyen «Løgnasevangeliet».

Revylaget bekrefter overfor Dagbladet at de har bestemt seg for ikke å fjerne ordet fra revyen, og viser til ytringsfriheten. Nå har Hodne satt advokaten sin på saken.

Advokat Linda Ellefsen Eide, ved Advokatfirmaet Elden, bekrefter at de nå har sendt en begjæring om midlertidig forføyning. Det vil si at Hodne krever at revylaget slutter å bruke ordet «nazifrisør» inntil en rettsavgjørelse foreligger.

- Jeg blir kalt «nazifrisøren» på Bryne. Det er helt, helt forkastelig. Jeg kjemper mot totalitære ideologier som muhammedanisme og nazisme. Da blir det helt horribelt å bli omtalt som nazifrisør, sier Hodne til Dagbladet.

- Bruk heller «hijabfrisør»

Hun har ikke selv sett revyen, som spilles av komikerne Per Inge Torkelsen, Dag Schreiner og Rune Andersen. Det var Stavanger Aftenblad som 11. frebruar, først omtalte at Hodne vurderte å gå rettens vei, hvis Løgnaslaget ikke fjernet ordet. Nå gjør Hodne nettop det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer