Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rhythm & blues-fest

Trenger du musikk til nyttårsfesten, rekker du å løpe ut og sikre deg denne festen av ei plate fra musiker, orkesterleder og tv-stjerne Jools Holland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holland har i 18 (!) sesonger hatt sitt eget tv-program på BBC, det kombinerte konsert- og talkshowet «Later» som i Norge har vært tilgjengelig på BBC Prime. Kjente og mindre kjente artister som er i nærheten av London, legger turen innom programmet, eller de hentes inn spesielt. Jools får de beste, og de stiller ikke bare opp fordi det er god PR, men også fordi Jools er en fremragende vert som også setter seg ned ved pianoet og bidrar musikalsk.

Ny Harrison-låt

En gang i tida var han med i popgruppa Squeeze, men de siste åra har han hatt sitt Rhythm & Blues Orchestra. Holland synger helt greit selv, men til sin femte studioinnspilling har han samlet et knippe vokalister som alle kunne toppet programmene hans.

Blant de 22 sporene må noen nevnes spesielt. For det første bidrar George Harrison med en ny sang skrevet sammen med sønnen Dhani, «Horse To The Water», et bidrag som får en helt spesiell betydning nå etter Harrisons død. Her er ellers en salig blanding av alt fra Hollands gamle popkolleger, som Paul Weller , Joe Strummer , Sam Brown , Suggs (fra Madness) og Chris Difford (hans og Squeeze-kollega Hollands «Town And Country Rhythm And Blues» er blant platas aller beste spor), til litt eldre kolleger som Sting , Eric Clapton , Mark Knopfler , Ruby Turner , Van Morrison , John Cale og Taj Mahal .

Gedigen fest

Noen av låtene har Holland skrevet selv, sammen med gjesteartistene, andre er plukket fra blueskatalogen (Willie Dixon, T-Bone Walker m.fl.) og mer typisk storbandrepertoar.

Fullt storband og blåse- og strengearrangementer fra Phil Veacock danner grunnlaget for en gedigen rhytm'n'blues-fest.

Nyt - og ta gjerne en dans!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!