Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ribberock

Kjære byfolk. Her er julegavene fra landets konsertscener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

musikk: Da er det bare å rocke julen inn. Kveldene før kvelden byr på mer enn kirkekonserter over det ganske land. Lad opp utelivsbatteriene før familiejulen senker seg!

I hovedstaden er dette tiden for gutter i matrosdress og harde kirkebenker. Men byens musikkforvaltere stenger ikke dørene av den grunn, de insisterer på å holde konserter, med eller uten juletema. I kveld blir det mye galskap på Rockefeller. Penthouse Playboys har lurt med seg den finske divaen Arja Saijonmaa på deres årlige julekonsert. Ifølge frontplayboyen Jens Pikenes er dette en helt naturlig ting, de synger jo begge om kjærlighetens magi. Han vil også at Arja skal synge Madonna mens guttene hoftevrikker jula inn.

Lillebror John Dee er ikke dårligere. Her drar Bare Egil med seg vennene sine på scenen for å ønske god jul. Showet byr på nye julenumre i tillegg til klassikere fra repertoaret til vennegjengens mange band, som Bare Egil Band, Gartnerlosjen, Black Debbath og Hurra Torpedo . Julegalskapen ivaretas med «Grevinnen og Hovmesteren»-parodi, utradisjonell julesang og kanskje en nisse.

Hvis rockefoten tripper av utålmodighet, er kanskje Blå stedet. Den australske indierockeren Darren Hanlon har en fortid som gitarist i The Simpletons, og har spilt med The Lucksmiths, Magnetic Fields og Billy Bragg. Nå har han tatt et knippe instrumenter og naive sanger på ryggen og gått solo.

For mange er det særlig én konsert som rocker jula inn. Young Neils på Rockefeller, både bittelille- og lillejulaften. Coverbandet blir ikke lei av å synge sin gamle helts sanger, og folk blir ikke lei av å høre dem. Bak den erfarne nissemusikken står Lars Lillo-Stenberg, Jørn Christensen, Palle Krüger og Per Vestaby.

Bergen kan ikke skilte med like mange konserter. Men det blir klubb under vignetten Moosejuus på Miles Ahead, med sin blanding av latinske rytmer, funky house og drum&bass. I kveld er det to bergensere som skal spille det de kaller freeflow jazz. DJ Gymbag har med seg Asbjørn Sundal, aka Sundal Delegation, på perkusjon.

Trønderrock blir det ikke i kveld. Derimot gjester oslobandet Backstreet Girls klubben Blæst i Trondheim. Fedrene til den norske grenen av «The New Wave of Scandinavian Rock» holder ennå koken, med sin ellevte rokering av bandmedlemmer, turné og nytt album av året.

Midnight Choir tar turen til Stavanger. I kveld blir det en akustisk aften i melankolien og melodiens tegn. Hvis dette ikke faller i smak, spiller Vestlandsfanden på de Røde Sjøhus i kveld, i tillegg til den tradisjonelle Skanksters-konserten på Checkpoint Charlie i morgen.

Bjørn Torske slapp albumet «Trøbbel» i høst og fikk gode kritikker. Nå er houseveteranen hjemom i jula, og i kveld blir det førjulssession på Strøket i Tromsø. Skikkelig juletorsk, altså.

Det er flere konserter i landets største byer denne helga. Les mer på www.dagbladet.no/manual

Hele Norges coronakart