Ribbet for unike gitarer

Musikeren Knut Reiersrud er blitt frastjålet uerstattelige gitarer og unike lydeffekter. - Deler av Reiersrud-soundet blir borte for alltid hvis jeg ikke får tilbake utstyret, sier den ulykkelige gitaristen.

Tyveriet fant sted fra lageret til lydfirmaet CST Audio søndag. Det helt spesielle utstyret fører til at konserten med Knut Reiersrud og Iver Kleive i Oslo domkirke i kveld og i Haugesund i morgen blir annerledes.

- Jeg ville først avlyse konsertene, men jeg må finne en måte å få det til på.

Reiersruds tre mest unike gitarer er forsvunnet: To Fender-gitarer og en akustisk Takamine. Felles for alle tre er at de er sjeldne og spesialtilpasset hans spillestil.

Vil bytte

- Jeg tviler på at noen andre enn meg får så mye ut av gitarene. Dessuten er de så spesielle at de nærmest er umulige å omsette som tyvegods. Stratocasteren er grønn av typen Eric Clapton-modell. Den andre - en Fender Custom Esquire som jeg kaller Fender Hallingcaster - er sunburst-farget og fra 60-tallet. Den har påmontert et rart vibratosystem og har mikrofoner på gitarhodet.

- Jeg håper tyvene vil returnere dem til meg. Da skal de få en ordinær Fender Stratocaster de kan spille på eller omsette på lovlig vis, lover Reiersrud.

Signaturen stjålet

Den kjente bluesgitaristen er også frastjålet en koffert med en sampler, effekter og gitarbokser. Flere av dem er 30- 40 år gamle, kjøpt i New Orleans. I sampleren har Reiersrud samlet lyder han aldri vil kunne få tak i igjen.

- Jeg er skjelven og kvalm. Deler av min signatur er stjålet. Jeg vil aldri finne tilbake til den delen av Reiersrud-soundet hvis jeg ikke får utstyret tilbake.

Reiersrud er en Reodor Felgen-musiker som spesialtilpasser alle sine instrumenter. Selv bottlenecken - en hals fra en rødvinsflaske - må innom en glassliper.

Politi på plass

Allerede mandag formiddag var politiet på plass. Odd S. Lande fikk detaljert tyvegods-beskrivelse av Reiersrud. Politibetjenten tok også fingeravtrykk-prøver. Tyvene har fjernet en jernplate og knust et vindu i lagerbygningen.

- Det kan se ut som om tyvene har brukt hansker, for det er vanskelig å finne noen avtrykk her, sier Lande.

Utstyret som er stjålet har i utgangspunktet en verdi på 60000 kroner.

- Det er ikke pengene jeg tenker på. Det dreier seg om utstyr samlet gjennom 20 år, sier Reiersrud.