Ricci valgte Skjoldbjærg

Da Christina Ricci så Erik Skjoldbjærgs debutfilm «Insomnia», var saken avgjort: Han skulle regissere hennes neste film, «Prozac Nation».

Dette skjedde for tre uker siden. Så dro den norske regissøren til Hollywood for å møte filmstjerna. Nå jobber han dag og natt for å ha alt klart til opptakene starter 14. mai.

- Min største engstelse er nettopp dette; å hoppe på et så ambisiøst prosjekt på så kort tid, sier Skjoldbjærg.

Lykkepille

- Men jeg er selvsagt glad også. Særlig fordi det er en film som passer meg som regissør. Den dreier seg om hvorfor man så raskt leter etter en lindring av smerte - i stedet for å holde den ut.

«Prozac Nation» er bygd på forfatteren Elizabeth Wurtzels selvbiografi fra hennes unge år. Prozac er en lykkepille som har jaget vekk depresjoner fra millioner av amerikanere, derav tittelen. Wurtzel knasket store mengder selv, men kom seg gjennom både misbruk og selvmordstanker - og endte opp som en feiret journalist.

Flere prosjekter

- Det er ikke noe konvensjonelt tema, men heller ikke så veldig obskurt. Suksessen til «American Beauty» viser at det går an å få folk til å se litt annerledes filmer også, sier Paul Miller - produsenten som har jobbet i tospann med Skjoldbjærg siden «Insomnia».

De to har også utviklet filmen «The Escape Artist» sammen, som de håper å få laget for samme amerikanske selskap som nå har gitt dem «Prozac Nation».

Skjoldbjærg skal ha enda to kjente skuespillere med i filmen, i tillegg til Christina Ricci - som tidligere har spilt i filmer som «Mermaids», «The Addams Family», «The Ice Storm», «Pecker», «Det motsatte av sex» og «Sleepy Hollow».

trygve.aas.olsen@dagbladet.no

BESTEMT: Christina Ricci var ikke i tvil om hvem som skulle regissere hennes nye film.