Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Richard Badendyck

Stilsikkert i croonertradisjonen.

CD: Jazzfans med noen år på baken vil huske Richard Badendyck fra salige Club 7 på 70-tallet og eventuelt også friidrettsbanen i 60-åra, der han i en periode var landets ledende mangekjemper. Nå er han tilbake pr. stemme og tangenter med egen kvintett og stramme strykearrangementer på en CD som han konsertpresenterte på Blå i går kveld.

Med sangstil modellert på de store amerikanske croonerne - Bennett, Sinatra, Wiliams, Como, Tormé - og repertoar fra det fineste i The Great American Songbook - «Night and Day», «Devil May Care», «Lush Life» etc. - legger Badendyck lista farlig høyt. Men etter en litt vokalfamlende åpning tar han seg fint inn, og føyer seg sømløst inn i tradisjonen. Bandet, med saksofonist og orkestrator Odd Riisnæs i spissen er vitalt og stilriktig med på notene, og faktisk blir denne tradisjonspoleringen - og dette comebacket - tidvis rett så funklende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media