Richard Thompson

I en sjanger for seg sjøl – som alltid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Etter akustiske «Front Parlour Ballads» (2005), har briten Richard Thompson (58) igjen hentet fram el-gitaren – og samtidig også den stilen vi kjenner godt fra flere plater de siste åra. Du veit etter hvert hva du får når du setter på ei ny Thompson-plate: gjennomført gode låter med til dels intrikate tekster (signert Thompson sjøl), kreativt gitarspill, en spesiell musikalsk stemning – og en unik stemme. Og med folk-helten Danny Thompson (ikke i slekt) fra folkpionerene Pentangle tilbake på akustisk bass, er alt som det skal være.

Det er 36 år siden han forlot Fairport Convention, men Richard Thompson har fortsatt en forkjærlighet for akustisk og elektrisk folkrock. Men det er låtene som bryter litt med dette mønsteret, i særdeleshet de dempede og mer følsomme balladene «Take Care The Road You Choose» og «She Sang Angels To Rest», samt heftige «Bad Monkey» og reggaeinspirerte «Francesca» som fungerer aller best i dette selskapet. Sara Watkins fra det amerikanske bluegrassbandet Nickel Creek tilfører mye med sitt fiolinspill, på et album som nok en gang er imponerende jevnt – om ikke veldig originalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer