Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Richard X

Superprodusent viser hva han er god for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Han er ikke akkurat The Neptunes, men Richard X ville likevel fint kvalifisert seg for A-finalen i årets produsent-VM. Og i likhet med Neptunes-guttas «Clones»-skrytealbum fra forrige uke, er «X-Factor» en mektig oppvisning i substansiell trendmusikk fra engelskmannen som hadde opptil flere fingrer borti Bertine Zetlitz-singelen «Girl Like You».

Richard Xs spesiale var i utgangspunktet å smelte sammen to gamle hiter til en ny hit.

Sugababes 2002-hit «Freak Like Me» brakte dette illegale håndverket til den kommersielle overflata - en remiks er med på denne plata - og kombinert med Richard Xs ditto naturlige retrohåndlag med tidsriktig 80-tallselectro var stjernestatus og kreddfaktor i boks.

«X-Factor» har en serie sterke øyeblikk, fra den velkjente Liberty X-hiten «Being Nobody» via den spøkelsesaktige technoen på «Just Friends» (med norske Annie på vokal) og en nesten like spooky «Walk On By» (jepp, Bacharach-låta) til Jarvis Cockers dype vokal på «Into You», hvor Mazzy Stars skjønne «Fade Into You» bringes fram til heder og verdighet igjen.