ORIGINALENE: Per Christian Ellefsen og Sven Nordin spilte rollene som Elling og Kjell Bjarne i Petter Næss' film fra 2001. Foto: Vibeke Johnsen, NTB Pluss / SCANPIX
ORIGINALENE: Per Christian Ellefsen og Sven Nordin spilte rollene som Elling og Kjell Bjarne i Petter Næss' film fra 2001. Foto: Vibeke Johnsen, NTB Pluss / SCANPIXVis mer

Ricky Gervais og Russell Crowe som Elling og Kjell Bjarne?

Tøyser om å lage en remake av den «svenske filmen Elling».

(Dagbladet): Den australske skuespilleren Russel Crowe og den britiske komikeren Ricky Gervais tøyset i dag om å lage en engelskspråklig versjon av den «svenske filmen Elling». Samtalen foregikk på det sosiale nettstedet Twitter.

- Så du noen gang den svenske filmen «Elling»? Vi burde gjøre den, skrev Crowe til Gervais på nettstedet i ettermiddag.

- Jeg er med! Jeg jobber ikke i helgene. Og ingen parykker. Eller nakenhet, svarte komikeren kjapt.

- Du bør ha mer selvtillit enn det. Du kan ha en fantastisk helg med rett parykk, var kontrabeskjeden fra australieneren.

Svensk
Filmen «Elling» er selvfølgelig ikke svensk, men norsk. Petter Næss' film fra 2001, var en stor hit på norske kinoer, og var den siste norske spillefilmen til å være nominert til en Oscar før «Kon-Tiki» overtok tronen.

Crowe (48) var nylig aktuell som Javert i filmen «Les Miserables». Til sommeren blir han igjen å se på kinoer som Supermanns far, Jor-El, i filmen «Man of Steel». 

KOMIKER: Ricky Gervais bedriver ofte tull på nettstedet Twitter. Denne gangen med den svenske filmen Elling. Foto: NTB / Scanpix
KOMIKER: Ricky Gervais bedriver ofte tull på nettstedet Twitter. Denne gangen med den svenske filmen Elling. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

Komiker Ricky Gervais var i desember på norgesbesøk, der han sto på scenen i Oslo spektrum. Også den gang var komikeren aktiv på Twitter.

- Tull og tøys
Etter å ha blitt konfrontert med en uttall norske følgere om at «Elling» er norsk, ikke svensk, svarer Crowe til slutt:

- Ja. Takk. Det som foregår foran deg nå er det vi på engelsk kaller «taking the piss.» Eller tull og tøys, som man ville sagt på norsk.

Det ser altså ikke ut til at vi får se hverken Crowe eller Gervais som Ingvar Ambjørnsens karakterer med det første.

SKUESPILLER: Russel Crowe måtte presisere at hans flørting med Elling bare var tull. Foto: NTB / Scanpix
SKUESPILLER: Russel Crowe måtte presisere at hans flørting med Elling bare var tull. Foto: NTB / Scanpix Vis mer