Ricochets klare for Øya

Kultbandet Ricochets gjør comeback på årets Øya-Festival.

Et snaut år etter at de ga seg, gjennoppstår Ricochets. Fredrikstad-bandet ble kåret til 2000s mest talentfulle band i Dagbladet. Seinere fikk debutalbumet «Slo-Mo Suicide» knallkritiker overalt.

«Bandet spiller musikk som lukter av svette og sekreter - med like stor autoritet og dedikasjon som Euroboys på gode dager. Det surkler i orgler og hviner i gitarer med og uten twang og vibrato. Rytmeseksjonen er kompromissløs hard og drivende, mens Trond Andreassens stemme maner fram demoner i slekt med Jim Morrisons», mente Dagbladet om debuten og kastet terning fem.

Men bandet som var kjent for å leve hardt og spille hardt ga seg for godt i mars i fjor. Men nå har de funnet ut at de er sugne på mer likevel. Eneste endring i besetning er at Morgan Kilronan erstatter Ole Bjerkebakke på trommer.

Nå relanseres plata i Europa, og i mai/juni legger Trond Andreassen og co. ut på turné. Den 9. og 10. august er de sammen med Kaizers Orchestra, Tungtvann, Furia og Hello Goodbye klare for Øyafestivalen, som finner sted i Middelalderparken i Oslo.

Dagbladet

SAMMEN IGJEN:</B> Ricochets vil spille sammen igjen og i august er de klare for Øyafestivalen i Oslo.