Ricochets oppløst

Kjent for å spille hardt og leve hardt; nå er det klart at Norges beste liveband de to siste årene gir seg.

Ricochets legger manglende motivasjon og musikalske forskjeller til grunn for at de gir seg etter å ha gitt ut tre singler, en ep og fjorårets kritikerroste album «Slo-Mo Suicide», som også ble nominert til Spellemannpris.

Det er ingen hemmelighet at Fredrikstad-bandet i lengre tid har levd på en knivsegg, med dyrking av rock'n'roll-mytene, drikking som i en Bukowski-roman og gjentatte turnéskandaler.

«...det går enten til helvete eller til himmels for Ricochets» het det da Dagbladet på nyttårsaften 1999 kåret bandet til årets musikktalent 2000.

Ricochets' medlemmer går nå hver til sitt. Gruppas karismatiske vokalist og låtskriver, Trond Andreassen, har det siste året gått svanger med et soloalbum. Kanskje vender han hjem til Fredrikstad for å hente inspirasjon. For en rockepoet med undergangen i seg kan det være et ypperlig sted å hente inspirasjon, skal vi tro Andreassens uttalelser til Dagbladet i nyttårsintervjuet 1999.

- Stort sett alle som bor i Fredrikstad går på valium og er klare for å kaste seg i Glomma. Vi snakker om en by i forfall. Men det er en poetisk by, poengterte Ricochets-vokalisten.