Riddere i rocke-video

Uhøytidelig, men repeterende ridderkomedie.

Brian Helgeland inviterer til ridderkamp med et glimt i øyet og flere ekstraomganger enn i et fotball-VM.

Heath Ledger, fordums sønn av Mel Gibson i «Patrioten» og en sikker vinner på ethvert pikerom, hever sin lanse gang på gang.

Bak rustningen stirrer han fryktløst sin motstander i øyet og dundrer mot ham så verken hest eller mann skjønner hva som treffer dem.

Ledger er William, fattiggutten som ved hjelp av den spillegale poeten Chaucer (Paul Bettany), skaffer seg et falskt adelsbrev for å kunne turnere i 1500-tallets fremste publikumssport. Han har to vimsete håndlangere, en hovedmotstander i form av Rufus Sewells grev Adhemar og en skjønn kvinne å erobre: Shannon Sossamons lady Jocelyn.

Helgeland galopperer uhøytidelig av gårde med en god idé. Queens «We Will Rock You» formidler umiddelbart parallellen til ridderne som datidas pophelter.

«A Knight\'s Tale» er formet som en over to timer lang MTV-video av proft regisserte lansekamper, kostymeparader og småkvikk dialogpludring.

Arrogansespesialisten Sewell sprader rutinert gjennom bataljene, Ledger er sjarmerende, og Sossamon debuterer som lite annet enn en pyntelig nipsfigur, uten påfallende kjemi med sin ridder og uten åpenbart talent. Hadde Helgeland kunnet begrense seg, ville dette eventyret både vært morsommere og mer spennende. For strengt tatt spilles den samme scenen igjen og igjen og igjen. Den med lansene.

SJARMØR MED LANSE: Heath Ledger trekker i rustning i «A Knight\'s Tale».