Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Riff, raff, snute

I drøye to timer i går kveld var det rock'n'roll og bygdefest i Oslo Spektrum. Her var Johan fra Tretten, Sverre fra Odalen og Rypa fra Raufoss for å slå seg løs i en orgie sammen med 9000 likesinnede. På scenen var det beinhard AC/DeCibel; riff, raff, snute.

AC/DC fra Skottland/Australia anno 1996 er lik 1974, rett inn i klimaks uten kluss med høy gitarføring og et massivt blueskomp. Med denne formelen har de holdt jernet varmt i 22 år, og ankermann, fortsatt i engelsk skoleuniform, er lord Angus Young. En vilter krabat på 46.

På slaget 20.30 dempet lyset seg. En svær blykule svingte over scenen fra en mektig oransje kran. Vokalharry Brian Johnson fikk stemningen i gutteromstaket med en gang, «Back In Black» etterfulgt av en annen megabiff «You Shook Me All Night Long». Bedre åpning kunne ikke AC/DC ha gitt den trofaste fansen. Blykula jobbet, fram og tilbake, og BOOM!. Kulissene i pappmur falt til jorda, 9000 never i været og det var full pupp som det het en gang i tida. I vommene skummet den siste pilsen, det var VM i lørdagskveld hjemme i Norge.

Tid for party

Her var det ikke rom for tøvsnakk eller kompliserte meldinger, folket i salen ville ha akkurat det de fikk, et party i rock'n'rollens-tegn. Resepten til AC/DC er såre enkel og kanskje genial? De tar et par fedd Chuck Berry, krydret med yppige damer, et lynende refreng og en tung dråpe drivende blues. Med dette mikset sammen med svinaktig høy, og i går kveld skral lyd, treffer de fansen midt i hjertet.

Du skal ikke kritisere bandet for mye heller, de har tross alt solgt over 80 millioner skiver på verdensbasis, så noe riktig må det være i dette ur-uttrykket. Og, var du inne for en kveld for våte pubertetsdrømmer, så har AC/DC æren i behold. De ga alt ved svingdørene, og som publikum kunne ikke bandet fått et bedre.

Revehale

Salens ryttere fikk da også stående honnør fra scenen for allsangen på gamle «The Jack», for øvrig en steinbra rock'n'blues-låt.

I det hele tatt, konserten holdt seg oppe grunnet det meste og det beste fra eldre rockedager. Det siste albumet «Ballbreaker» fra i fjor inneholder ikke all verden som kan toppe varene fra blant annet «Back In Black» og «Highway to Hell». Det siste i baksetet på en åpen Amazon med revehale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media