Riffene er store som fjell

Primordial server folk og metal som få andre gjør etter dem.

Riffene er store som fjell
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det irske metal-bandet Primordial har holdt det gående i siden tidlig 90-tall og vært nære et større gjennombrudd flere ganger. Mesterverket «To the Nameless Dead» fra 2007 gjorde at mange utenfor de trangeste metal-kretsene fikk øynene opp for bandets bergtagende blanding av folk, heavy og black metal.

Det store kommersielle gjennombruddet lar fremdeles vente på seg, men det har åpenbart ikke lagt noen demper på den kreative energien i bandet. «Where Greater Men Have Fallen» er nok et prakteksempel på hvor effektiv sammensmeltningen av irsk tonalitet og episke, saktegående metal-epos kan være.

Melodiene er intrikate, men fremdeles iørefallende. Riffene store som fjell og det voldsomme draget som ligger i bunn av låtene griper umiddelbart fatt. Tittelkuttet er en monstrøs bauta som trekkes fremover av deres mest allsangvennlige refreng så langt. Halvballaden «Babel's Tower» viser at det går an å ta det hele ned i kjellere uten å bli navlebeskuende sentimental.

Primordial vinner sine slag på smart låtskriving og et ganske så unikt uttrykk i en ellers tett befolket jungel av metal-band.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer