Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rift om Lisa

Lisa Ekdahl er privilegert. Skandinavia elsker hennes vare visepop og Frankrike og USA hennes litt røffere jazz, og nå vil svenskene også ha henne som skuespiller. - Jeg har aldri vært lykkeligere, sier hun til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også hennes nye skive «Bortom det blå» bærer preg av at hun er fornøyd med tilværelsen.

- Den mest utadvente og blide skiva mi, kommer det lavmælt fra den lille, sterke svensken.

- For ett års tid siden våknet jeg en morgen med en følelse av at livet var helt perfekt. Slik har det faktisk vært siden, sier 26-åringen, som er sammen med en 27 år eldre mann; den svenske musikeren Bill Vhrström. Sammen har de sønnen Milton på to og et halvt år.

Skrev på do

Hadde det ikke vært for samboeren ville hun kanskje ikke nådd dit hun er i dag. Det var nemlig han som rådet henne til å skrive tekster. En utfordring hun tok umiddelbart:

- Jeg gikk inn på toalettet, satte meg ned og skrev en låt. Jeg kom ut og spilte den for min mann. Min mann ble imponert, sier hun.

- «Min mann» - har du giftet deg nå...?

- Nei, jeg er ikke gift sånn formelt, men jeg føler meg gift, presiserer hun.

I 1994 kom plata «Lisa Ekdahl» ut - der markerte hun seg spesielt med «Vem vet». Siden har hun fortsatt å skrive tekst og musikk, helst om nettene. Da sitter hun og stirrer ut i mørket fra sin leilighet ved Mosebacke torg i Stockholm, hvis hun da ikke besøker et varmere kontinent.

Tar det «lugnt»

Frøken Ekdahl hater nemlig kulde, og har stupforelsket seg i Cuba - og Havana. Tre ganger har hun vært der i år.

- Jeg har skrevet materiale til min neste skive der, avslører hun.
- Hva er dine ambisjoner?

- Å få holde på med det jeg driver med nå. Akkurat nå gleder jeg meg veldig til alle konsertene jeg skal ha fram til nyttår. Neste år vet jeg ikke helt, men jeg har sagt ja til å være med på en kabaret i Stockholm. Og så har jeg fått filmtilbud, men det er ikke noe for meg, tror jeg.

Lisa Ekdahl åpner Skandinavia-turneen i Oslo.
Lisa Ekdahl
Hele Norges coronakart