DEBATT

Right to EAT

- Jeg har tro på å fremskynde arbeidet med systemendringer, via mer forskning og bedre politikkutforming, fremfor pekefingrer ved middagsbordet.

SVARER PÅ KRITIKK:  Gunhild Stordalen svarer på kritikken hun har møtt de siste ukene: Det gir meg ekstra optimisme at EAT allerede skaper debatt med bidrag fra uventede hold, sier hun. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SVARER PÅ KRITIKK: Gunhild Stordalen svarer på kritikken hun har møtt de siste ukene: Det gir meg ekstra optimisme at EAT allerede skaper debatt med bidrag fra uventede hold, sier hun. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Verden går fremover. Stadig flere myndigheter og institusjoner endrer måten de jobber på. Flere ser at de enorme og nødvendige omstillingene i det grønne skiftet ikke er mulig hvis man har markedskreftene mot seg. Det er i denne konteksten at EAT, som ett av flere fora, har vokst frem. Fordi næringslivet trenger rammer og tilrettelegging for å kunne gå fra å være en del av problemet til å bli en del av løsningen.

Jeg har full forståelse for den utålmodigheten og de spørsmål som rettes til EAT. Vi trenger debatt. Ikke bare om problemene, men også om veien til løsningene. Bare historien vil vise om vårt initiativ kan bidra til å utgjøre den forskjellen vi har håp om gjennom en tilnærming vi har stor tror på.

Stordalen Foundation er grunnlagt på holdningen om at vi som har mye har proporsjonalt ansvar for å bidra med mer. Hvert år bruker stiftelsen en del av overskuddet i Stordalens selskaper på filantropi, i hovedsak til å sette i gang prosesser som ikke går av seg selv. Ett av initiativene er EAT.

Jeg kommer fra et typisk katt- og kaniner-småbruk i Buskerud. Jeg forstår at det livet jeg har giftet meg inn i provoserer. I dag kjøper vi klimakvoter, kjører utslippsfritt og serverer hvitt kjøtt og mest mulig vegetarisk. Både hjemme og ikke minst på 170 hoteller. Selv har jeg ikke tro på at en bærekraftig fremtid er fri for fester eller ferier. Ei heller mener jeg noe diskvalifiserer fra å investere i forskning og arenaer som jobber for en sunn, utslippsfri fremtid. Jeg har tro på å fremskynde arbeidet med systemendringer, via mer forskning og bedre politikkutforming, fremfor pekefingrer ved middagsbordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.