epa03115600 Barbadian singer Rihanna arrives for the 2012 BRIT Awards held at the O2 Arena in London, Britain, 21 February 2012.  EPA/DANIEL DEME
epa03115600 Barbadian singer Rihanna arrives for the 2012 BRIT Awards held at the O2 Arena in London, Britain, 21 February 2012. EPA/DANIEL DEMEVis mer

Rihanna bekreftet til ny Oslo-festival

Verdensstjerna returnerer til Norge for en eksklusiv konsert i Holmenkollen 29. juni.

(Dagbladet): I formiddag ble det bekreftet at superstjerna Rihanna skal headline en helt ny festival i Holmenkollen i Oslo.

Den to dager lange festivalen blir hetende «Kollen» og går av stabelen 29. og 30. juni, med Rihanna som hovedattraksjon den første festivaldagen.

- Veldig glad R&B-sangeren Rihanna (24) er født på den karibiske øya Barbados, og er en av verdens mestselgende artister. Siden debutalbumet «Music of the Sun» ble sluppet i 2005 har hun solgt mer enn 25 millioner album og 60 millioner singler.
Hun har til sammen hatt 19 låter på VG-lista, og den siste singelen «We Found Love» lå ni uker på førsteplass, og vært inne VG-lista 23 uker sammenhengende.

- Jeg er veldig glad for å få headline den første utgaven av Kollen noensinne. Jeg hadde det fantastisk sist jeg var i Norge, og jeg gleder meg veldig til å komme tilbake - til denne splitter nye festivalen i spektakulære omgivelser i Oslo, sier Rihanna i en pressemelding sendt ut av festivalen.

Konserten i Holmenkollen eneste i Norge i  2012, og er en av få konserter hun skal gjøre i Europa inneværende år.

- Med Rihanna bekreftet som headliner fredag 29. juni, på den første dagen på den første utgaven av Kollen noensinne, har Kollen virkelig markert seg og gitt det norske publikum en type festival som har vært fraværende i markedet, sier Pål Jakobsen, bookingsjef i Kollen i pressemeldingen.

24-28 artister Jakobsen står sammen med broren Jon Eirik Jakobsen også bak festivalene Døgnvill og Rått og Råde, i henholdsvis Tromsø og Stavanger.

I løpet av de to dagene festivalen pågår skal mellom 24 og 28 artister opptre fordelt på tre scener. De andre artistene som i dag ble bekreftet er Turbonegro, Alison Krauss, Sivert Høyem, Little Dragon og Den Svenske Björnstammen.

Billettsalget starter 8. mars klokken 09.