LIKER IKKE DETTE: Det islamistiske partiet mener at Rihanna er på kollisjonskurs med asiatiske kjerneverdier. Foto: STELLA PICTURES
LIKER IKKE DETTE: Det islamistiske partiet mener at Rihanna er på kollisjonskurs med asiatiske kjerneverdier. Foto: STELLA PICTURESVis mer

Rihanna er for sexy for Malaysia

Islamister vil stoppe konserten.

(Dagbladet.no): Det unge stjerneskuddet Rihanna (20), som opprinnelig kommer fra Barbados, er for øyeblikket på verdensturné der hun fortsetter å promotere utgivelsen «Good Girl Gone Bad», som kom i 2007.

Men den planlagte konserten i Malaysia den 13. februar, står nå i fare: Det islamistiske partiet PAS har nemlig bannlyst arrangementet, med den begrunnelse at Rihannas bekledning rett og slett er for sexy, melder nyhetsbyrået AFP.

Talsmann Kamaruzaman Mohamad for ungdomsfraksjonen i PAS framholder at kritikken mot den forestående konserten også har bakgrunn i den siste månedens krig i Gaza.

- Uansett om Rihanna innser det eller ikke, så veit vi at skatten hun betaler går til å finansiere krigføring i Gaza, hevder Mohamad, med klare hint til det tradisjonelt pro-israelske USA.

Talsmannen sier videre at Rihanna og hennes image er på kollisjonskurs med asiatiske kjerneverdier - all den tid hennes opptredener er «insinuerende» og bekledningen «begrenset».

Det er ikke første gangen at islamistene i Malaysia protesterer mot kvinnelige, amerikanske popstjerner. Beyonce Knowles måtte avlyse alle planer om en konsert i landet i fjor, og Gwen Stefani måtte dekke seg kraftig til etter sterke protester.

Kanadiske Avril Lavigne gjennomførte også en opptreden i 2007, selv om det islamistiske partiet advarte mot at konserten ville svekke den unge generasjonen - både moralsk og mentalt.

BEGRENSET BEKLEDNING: Men Rihanna er svært suksessrik - noe fangsten på American Music Awards i november i fjor også indikerer. Foto: STELLA PICTURES
BEGRENSET BEKLEDNING: Men Rihanna er svært suksessrik - noe fangsten på American Music Awards i november i fjor også indikerer. Foto: STELLA PICTURES Vis mer