Rihanna trykket «liker» på et bilde. Det sendte henne ut i hardt vær

- Jeg leste faktisk ikke bildeteksten, hevder popstjerna. 

TOK AV: Det har stormet rundt Rihanna etter at hun trykket «liker» på en Instagrampost hvor en fan skrev at hun ble snytt for nominasjon for «årets sang» og «årets album», og i tillegg hintet om at Grammy-juryen ikke ville at hun skulle overgå Beyoncé. FOTO: Pa Photos / NTB Scanpix
TOK AV: Det har stormet rundt Rihanna etter at hun trykket «liker» på en Instagrampost hvor en fan skrev at hun ble snytt for nominasjon for «årets sang» og «årets album», og i tillegg hintet om at Grammy-juryen ikke ville at hun skulle overgå Beyoncé. FOTO: Pa Photos / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dagens mediaverden med «likerklikk», twittermeldinger og bildeposter er det lett å trå feil, eller hisse på seg mange mennesker på en gang.

R&B-stjerna Rihanna (28) klarte nylig det sistnevnte, da hun tirsdag trykket «liker» på et bilde en fan hadde lagt ut på Instagram, skriver Vogue.

I teksten under bildet ble Rihanna først gratulert med sine åtte Grammy-nominasjoner, før Instagram-brukeren kom med et sleivspark mot artisten Beyoncé.

Under bildet stod nemlig denne setningen: «Gratulerer til Rihanna for alle hennes åtte Grammy-nominasjoner, men fuck dem for å snyte henne for nominasjon for «årets sang» og «årets album». Jeg tror ikke de ville at hun skulle få like mange, eller flere nominasjoner enn en annen. Kremt, kremt».

SAMMEN: Beyoncé og Rihanna sammen på MTV Video Music Awards Sept. 9, 2007. FOTO: AP / NTB Scanpix
SAMMEN: Beyoncé og Rihanna sammen på MTV Video Music Awards Sept. 9, 2007. FOTO: AP / NTB Scanpix Vis mer

Deretter hadde Instagram-brukeren lagt inn en sitron-emoji, med klar referanse til Beyoncés (35) album «Lemonade».

Beyoncé fikk hele ni Grammy-nominasjoner i år, en mer enn Rihanna, og er nominert i fire forskjellige kategorier.

Forsøkte å roe gemytttene

At Rihanna selv hadde likt posten fikk dermed folk til å tro at hun var enig i drittslengingen mot både Beyoncé og Grammy-juryen, og dermed var rabalderet i gang.

Både Rihannas og Beyoncés fans kastet seg inn i debatten.

Ifølge nettstedet The Shade Room skal Rihanna onsdag ha skrevet en kommentar under Instagram-posten, hvor hun forsøkte å roe gemyttene.

The Shade Room har twitret et bilde av kommentaren, hvor Rihanna skriver at hun faktisk ikke visste hva hun trykket «liker» på.

- Leste ikke teksten

«Jeg leste faktisk aldri bildeteksten. Jeg syntes bildet var morsomt og gikk rett videre. Så dukker det opp igjen og igjen. Ja, jeg er smålig for bare det. Men dette er bare unødvendig! Jeg skulle ønske dere alle sammen dropper denne diskusjonen og ser på det store bildet! Vi trenger ikke å sette mørkhudede kvinner opp mot hverandre! Vi fortjener å bli feiret, og Grammy-akademiet er enige!», skriver hun.

Rihanna ser likevel ikke ut til å ha stanset diskusjonen helt.

På Twitter fortsetter både hennes egen, og Beyoncés fans å diskutere hvorvidt Rihanna faktisk leste bildeteksten eller ikke.

Flere norske nominerte

Da Grammy-nominasjonene ble offentliggjort tirsdag, ble det klart at det også er flere norske navn på lista.

Magnus August Høiberg (28), også kjent som DJ- en Cashmere Cat, er nominert til Grammy for sin medvirkning på Tory Lanez-låta «Luv». Låta er nominert i klassen «Best R&B-song».

RIHANNA SLÅR: Her tenner superstjerna Rihanna på alle pluggene og slår en fan med mikrofonen. Video: Newsflare Vis mer

Norske Stargate er nominert i kategorien «Best Song Written For Visual Media», med «Try Everything».

Lydtekniker og musikkprodusent Morten Lindberg er nominert to ganger i kategorien «Best Surround Sound Album», for Maja S.K. Ratkjes «And Sing», og for Trondheimsolistenes «Reflections».

For Reflections er Trondheimsolistene og Morten Lindberg også nominert i kategoriene «Best Engeneered Album, Classical», og «Best Chamer Music/Small Ensemble Performance»

Den norske produsenten Andreas Schüller har også produsert låta «Company» på Justin Biebers plate «Purpose», som er nominert til årets album.

Fredrikstadmannen Fred Ball kan også smile over at Rihannas album «Anti», som han har vært med på å produsere, er nominert i kategorien «Best Urban Contemporary Album».