KRITIKK: Rihanna hetses i sosiale medier for valg av kjole til årets MET-galla. Designeren brukte to år på å lage den. Foto: Ap / Scanpix
KRITIKK: Rihanna hetses i sosiale medier for valg av kjole til årets MET-galla. Designeren brukte to år på å lage den. Foto: Ap / ScanpixVis mer

Rihannas gule kjole tok to år å lage

Hetses den i sosiale medier, og sammenlignes med diverse matvarer.

(Dagbladet): På årets MET-galla i New York var årets tema «China: Through the Looking Glass».

carrying

Et bilde publisert av badgalriri (@badgalriri)


Sangstjerna Rihanna havnet på manges lepper da hun dukket opp i en voldsom gul kreasjon. Moteekspert Marianne Jemtegård mente hun var festens stoppeffekt-vinner.

DESIGNEREN: Kinesiske Guo Pei brukte to år på å lage Rihannas gule kjole. Foto: Afp / Scanpix
DESIGNEREN: Kinesiske Guo Pei brukte to år på å lage Rihannas gule kjole. Foto: Afp / Scanpix Vis mer

- Med en gul kjole som ser ut som rennende eggelikør okkuperer hun hele rødløperen. Hun måtte ha fire hjelpere til å dra slepet, sa Jemtegård til Dagbladet.

- Håndlaget I et intervju med den amerikanske moteredaktøren André Leon Talley blir Rihanna hyllet, og han mener hun er en inspirasjon i den gule kreasjonen.

- Den er et mirakel. Jeg så denne vakre kreasjonen på nett da jeg så etter kinesisk couture. Den er håndlaget av en kinesisk dame, og det tok to år å lage den, sier Rihanna til Vouge ifølge The Independent.

Designeren hun sikter til er 45 år gamle Guo Pei.

Pizza og omelett Men kritikken har ikke latt vente på seg. En kjole det tok to år å lage, ble dratt ned i gjørma på under to minutter.

#METGala #Rihanna ???

Et bilde publisert av Kenny Powers (@ny_nick718)


I sosiale medier kryr det av latterliggjørende og redigerte bilder av kjolen. Den sammenlignes med blant annet omelett og pizza.

#beautyandthebeast #rihanna #belle

Et bilde publisert av Carolina Arenas Ruiz (@carolinaruiz23)


- Rihanna dukket opp som en omelett, skriver en på Twitter.

- Slik lager du en omelett ft. Rihanna, skriver en annen.

En mener Rihannas antrekk er et dårlig forsøk på Super Mario Cosplay.

Til og med superstjerna selv har kasta seg på, og publisert et bilde av seg selv på sin Instagramprofil, hvor hun står oppi et egg med den gule kjolen på. Det kan tyde på at hun tar kritikken med knusende ro.