Rihannas hetebølge

En tur på Oslofjorden var tydeligvis alt superstjerna Rihanna trengte for å lade batteriene.

JOBBET HARDT: Rihanna var småforsinket, men tok igjen for ventinga med sin så langt beste Oslo-konsert. Og hun jobbet hardt. 
Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
JOBBET HARDT: Rihanna var småforsinket, men tok igjen for ventinga med sin så langt beste Oslo-konsert. Og hun jobbet hardt. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

KONSERT: Med varierte turnétilbakemeldinger, inkludert alt fra dansk slakt, tåredryppende bonding med franske fans, potetgullkasting i Manchester og mandagens Stockholm-hyllest, har det vært stor spenning rundt hva man kunne forvente seg av torsdagens Rihanna-konsert i Telenor Arena.

Det er for øvrig hennes fjerde norgesbesøk på 18 måneder.

Synkende sjokkfaktor Helt siden «Good Girl Gone Bad» har 25-åringen ertet moralens voktere med sitt alt mer utfordrende image, som fortsatt skaper «sjokkbølger» på kalkulerte avisforsider, men som begynner å bli gammelt nytt for fansen Hennes piercede brystvorter, g-streng-flashing og jointrøyking er blitt hverdagskost, og selv om hun fortsatt er stor nok til å ha konsert i hovedstadens største hall, viser publikumsantallet at selv Rihanna på ingen måte er garantert evig glød.

Når hun brått dukker opp på Telenor Arena-scenen for aller første gang, er mangel på stjernefaktor derimot ikke oppe til diskusjon.
Hentet krefter på fjorden

De nærmere 13.000 oppmøtte tar henne imot med åpne armer og synkrone gledeshyl. Og kanskje var det hennes rekreasjonsdøgn i luksussuiten på The Thief, eller båtturen i Oslofjordens magiske kveldssol, men de eviglange forsinkelsene hun har blitt beryktet for gjennom hele «Diamonds»-turneen, uteble heldigvis for Oslo-publikummet. 45 godkjente minutter etter annonsert konsertstart sparkes nemlig moroa i gang av en umiddelbar dose gåsehud og energi med åpningslåtene, «Mother Mary», «Presh Out The Runway» og «Birthday Cake».

Deretter kommer de på rad og rekke, Rihannas massive hitlåter som har gjort henne til en av verdens mestselgende artister.

«Oslo, what the fuck?! It's been too long since I've been here,» publikumsflørter hun på innøvd måte, da det jo strengt tatt bare er ett år siden hun var her sist.

Nedstrippet show Heldigvis er hun i langt bedre form enn den slappe framførelsen hun ga oss i regntunge Holmenkollen, og imponerer overraskende stemmemessig når hun først fokuserer på syngingen inne imellom koreografien. Et enklere sceneoppsett tvinger også stjerna til å jobbe hardere i samkvem med danserne sine, men uten de overseksualiserte sceneklærne hun tidligere har lent seg på.

Alt sammen nyter showet svært godt av.

Passende nok både gir og får Rihanna tilbake av publikummet på denne 69. konserten av sin avsluttende Europa-turné, og viser at gretne danske anmeldere trolig bare misforsto hva hun var på Roskilde for å gjøre.

Dette var nemlig virkelig fett!

Anmeldelsen er basert på konsertens første 75 minutter.