Rik og berømt

Nå er ikke Anna Nicole Smith lenger bare berømt. I natt fikk hun nesten 1 milliard.

Den årelange rettsstriden med stesønnen er endelig over. En dommer i Santa Fe i California har tilkjent den omfangsrike modellen over 900 millioner kroner fra hennes avdøde ektemanns formue. Anna smiler fra øre til øre, selv om summen er nesten fire milliarder mindre enn hun krevde.

- Anna Nicole tar dommen som en total seier og er ekstremt lykkelig, særlig med at dommeren har slått fast at hun var den viktigste personen i ektemannens liv, sier Smiths advokat Philip Boesh ifølge Expressen.

Strippeklubb

Annas kjærlighetshistorie er ikke akkurat som klippet ut av Romantikk. Hun traff sin svært velstående mangemilliardær J. Howard Marshall II på en strippeklubb i Houston da hun var 23 og han var 86. Tre år senere var Anna milliardær-frue, 14 måneder etter milliardær-enke.

Rettsstridene etterpå har stort sett dreid seg om hvorvidt Anna Nicole har rett til halve formuen på 17 milliarder, eller ikke. Hennes stesønn har ikke vært nevneverdig interessert i dele familieformuen. Han hevdet at Anna hadde fått mer enn nok, nærmere 80 millioner i smykker, hus og biler.

Smart dom

Dommer David Carter har gjort et smart stykke juridisk diplomati. Dommen gir nemlig ikke Anna rett til selve arven, men den gir henne 930 millioner kroner i erstatning fra stesønnen. Årsaken er at han skal ha blandet seg inn i forholdet mellom Anna og hennes mann, blant annet ved å spionere på stemora.

Men siste ord er naturligvis ikke sagt: Stesønnens advokater har allerede varslet at de vil anke dommen.

FORNØYD: Anna Nicoles advokat Philip Boesh er fornøyd med 88 millioner dollar. Men det spørs hvor lenge det varer.