- Rik på tøff barndom

LOS ANGELES (Dagbladet): Korn-vokalist Jonathan Davies mener hans tøffe barndom og ungdomsdepresjon har gjort ham til tenåringshelt.

- Jeg hadde ikke vært i nærheten av hvor jeg er i dag uten all møkka i livet mitt. Mine foreldre var diktatorer, og ville ikke akseptere meg. Jeg trodde alt som skjedde i verden var min feil, sier Davies, og ber om å få komme med en bønn til foreldre og unge: - Foreldre: snakk med ungene, og forsøk å forstå dem. Og til unge som er deprimerte: ikke plag deg sjøl for mye. Ofte er det ikke din feil at livet ikke går på skinner.

Rik depresjon

Dagbladet møter Davies på et hotell ved stranda i Santa Monica i Los Angeles. Vokalisten bak USAs mest kommersielle undergrunnsband skjuler seg bak noen dårlige gule solbriller, og har grunn til å smile under den tynne barten. Sammen med Reginald «Fieldy» Arvizu, James «Munky» Shaffer, David Silveria og Brian «Head» Welch har Davies solgt 14 millioner album på verdensbasis, hvorav 40 000 i Norge, siden debuten «Korn» i 1994.

Profilen i det alternative funk metal-bandet slafser tyggegummi og tvinner sine rastaliknende fletter under trailersjåførcapsen. Nå skal han også åpne et museum over de verste drapsmennene i USA gjennom tidene.

- Elendighet fascinerer meg, selv om jeg blir deprimert. Jeg tar medisin nå. Egentlig skulle prozac ha vært i drikkevannet i USA.

- Skreket nok Det har tatt Korn nesten tre år og over 30 millioner kroner å lage «Untouchables», som nå har kommet ut i Norge. Resultatet av prosessen som Davies karakteriserer som den mest krevende i bandets tiårige historie, er Korns mest intelligente album. Det har også medført at vokalist Davis har gitt seg med skrikingen.

- Jeg har skreket nok, og så mange har kopiert meg siden vi begynte med dette. Derfor fant vi ut at det var på tide å synge, forteller Davis, forberedt på at fans vil mislike bandets mindre aggressive stil.

- Men å holde sammen som et band er som et ekteskap: vi må utvikle oss hele tida. Vi kan ikke stå stille, vi vil ikke gjenta oss sjøl.