Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rikere enn Potter-mora

Innflytteren Madonna dytter J.K. Rowling ned fra inntektstoppen i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sine 387 millioner kroner er popstjerna den kvinnen i Storbritannia som har håvet inn mest i år - og da er ikke årets tre siste måneder medregnet. Det er avisa Sunday Times som har laget oversikten. Amerikanske Madonna får være med på lista fordi hun bor i London sammen med regissør-ektemannen Guy Ritchie.

Harry Potter-forfatter J.K. Rowling kaprer andreplassen med en inntekt på 320 millioner kroner - heller ikke så verst for å ha skrevet fire bøker om en trollgutt.

Også tredjeplassen på lista har celebert innhold. Dronning Elisabeth tjente 196 millioner i de samme ni månedene. Selv om damene tjener nok til å stå på egne bein, må de se seg grundig slått av gutta.

Totalt kaprer Madonna 11. plassen - noen milliarder bak Bernie Ecclestone. Takket være aksjesalg kunne Formel 1-magnaten bokføre en inntekt på 10,2 milliarder kroner.

Til sammenligning viser 2000-ligninga at Norges rikeste mann, Christen Sveaas, tjente 752 millioner kroner i løpet av tolv måneder. Andreplassen kapret Steinar Andreas Mikkelsen med sine 260 millioner. Det betyr at Madonna trolig ville endt på inntekts-pallen dersom hun flyttet til Norge.

RIK, MEN IKKE RIKEST: J.K. Rowling (35) har kapret verden med sine fengende Harry Potter-historier - og får betalt for det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!